Лионел Жиро

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

La Table Saint Crescent (Нарбон). 

Отличен със звезда „Мишлен“, майстор-готвач като баща си и сомелиер като майка си. Не е трудно да наречете Лионел Жиро дете на френската гастрономия. В младостта си бива естествено привлечен към кулинарния свят, с мечтата да стане известен майстор като баща си.

 

След дипломирането си от кулинарното училище Sacré-Cœur в Сен Шели д`Апшер, Лионел Жиро започва кариерата си като младши младши майстор-готвач в хотел Crillon Hotel в двузвездния ресторант „Les Ambassadeurs“ на площад „Конкорд“ в Париж. 

 

Скоро той поема ролята на главен майстор-готвач в ресторанта на Ги Льогей „L’Espadon“ в хотел „Риц“ в Париж, преди да премине при Жак Шибоа в „La Bastide Saint-Antoine“, отличен с две звезди „Мишлен“.

 

С този безценен опит Лионел Гиро се връща в родния си град, Од, и продължава кариерата си като шеф де парти по рибните специалитети в ресторанта на баща си, „La Table Saint Crescent“. 

 

От неочаквани комбинации към печеливши тандеми
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Кариерата му в кулинарния свят продължава при Мишел Жерар - в „Les Près Eugénie“, където работи рамо до рамо с финландския майстор-готвач Оливие Брулард в отличения с три звезди „Мишлен“ ресторант. С Мишел Хулен работи в отличения със звезда „Мишлен“ ресторант „Cabro d’Or“. Опитът му продължава като главен готвач на луксозен ресторант в Букурещ, Румъния.

От 2003 г. Лионел Жиро е главен майстор-готвач и генерален директор на ресторант „La Table Saint-Crescent“. През 2005 г. печели звезда „Мишлен“, за да я включи в колекцията си кулинарни награди, включително четири награди от Gault & Millau и титлите „Майстор - ресторантьор“ и „Изгряваща звезда“.  

 

В La Table Saint-Crescent“ майсторът култивира своето изкуство: ястия, съчетаващи емоции и усещания в нови интерпретации на местните сезонни продукти. Той изненадва своите гости с оригинални, внимателно обмислени комбинации, стимулиращи сетивата.

Le Table Saint Crescent

Le Table Saint Crescent: атмосфера, пропита от историята, допълнена с модерни нотки. Тук ястията пристигат едно след друго в изискана хореография от цветове и вкусове. Всичко носи печата на отличения със звезда „Мишлен“ майстор-готвач Лионел Жиро.

Другите майстор-готвачи

Симон Занони
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Дени Амброази
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Яник Трашан
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Беатриз Гонзалес
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Вивиeн Дюрoн
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА