Лионел Жиро
Лионел Жиро
Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:
La Table Saint Crescent (Нарбон).
Отличен със звезда „Мишлен“, майстор-готвач като баща си и сомелиер като майка си. Не е трудно да наречете Лионел Жиро дете на френската гастрономия. В младостта си бива естествено привлечен към кулинарния свят, с мечтата да стане известен майстор като баща си.
След дипломирането си от кулинарното училище Sacré-Cœur в Сен Шели д`Апшер, Лионел Жиро започва кариерата си като младши младши майстор-готвач в хотел Crillon Hotel в двузвездния ресторант „Les Ambassadeurs“ на площад „Конкорд“ в Париж.
Скоро той поема ролята на главен майстор-готвач в ресторанта на Ги Льогей „L’Espadon“ в хотел „Риц“ в Париж, преди да премине при Жак Шибоа в „La Bastide Saint-Antoine“, отличен с две звезди „Мишлен“.
С този безценен опит Лионел Гиро се връща в родния си град, Од, и продължава кариерата си като шеф де парти по рибните специалитети в ресторанта на баща си, „La Table Saint Crescent“.
Кариерата му в кулинарния свят продължава при Мишел Жерар - в „Les Près Eugénie“, където работи рамо до рамо с финландския майстор-готвач Оливие Брулард в отличения с три звезди „Мишлен“ ресторант. С Мишел Хулен работи в отличения със звезда „Мишлен“ ресторант „Cabro d’Or“. Опитът му продължава като главен готвач на луксозен ресторант в Букурещ, Румъния.
От 2003 г. Лионел Жиро е главен майстор-готвач и генерален директор на ресторант „La Table Saint-Crescent“. През 2005 г. печели звезда „Мишлен“, за да я включи в колекцията си кулинарни награди, включително четири награди от Gault & Millau и титлите „Майстор - ресторантьор“ и „Изгряваща звезда“.
В La Table Saint-Crescent“ майсторът култивира своето изкуство: ястия, съчетаващи емоции и усещания в нови интерпретации на местните сезонни продукти. Той изненадва своите гости с оригинални, внимателно обмислени комбинации, стимулиращи сетивата.
Le Table Saint Crescent
Le Table Saint Crescent: атмосфера, пропита от историята, допълнена с модерни нотки. Тук ястията пристигат едно след друго в изискана хореография от цветове и вкусове. Всичко носи печата на отличения със звезда „Мишлен“ майстор-готвач Лионел Жиро.
Другите майстор-готвачи