Карло Крако
Карло Крако
Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:
Ristorante Cracco и Carlo e Camilla in Segheria (Милано).
Както всички майстор-готвачи, роденият във Виченца Карло Крако притежава богат международен опит, наблюденията и познанията от който играят основна роля в изграждането на страхотни кулинарни умения.
Започва професионалната си кариера през 1986 г. при Гуалтиеро Маркеси в Милано, в първият италиански ресторант, получил три звезди „Мишлен“.
Оттогава насам кулинарният му усет намира почитатели в множество градове: Савона, Париж, Флоренция, Бреша, Кунео и обратно в Милано, където приема поканата на семейство Стопани, собственици на най-известният деликатесен магазин от 1883 г. насам, да отвори Ristorante Cracco-Peck, където става главен готвач. От 2018 г. води ресторанта в Galleria, най-елегантното място за събирания в града.
Какво още да кажем за него? Че е оптимист, който обича предизвикателствата, особено в кухнята.
Крако обича да смесва вкусове, но не по прищявката на простата радост от контраста. Той следва философия на синтеза, където важно е не подчертаването на разликата, а създаването на нов вкус и аромат. Това не е смесване, а изследване.
Днес Карло Крако е президент на неправителствената асоциация Maestro Martino, чиято основна цел е да промотира автентичната кухня и висококачествените италиански деликатеси.
От немалко години той е и посланик на IFAD, специализирана агенция на ООН, посветена на стимулиране на земеделието, осигуряване на достъп до храна на най-бедното население на селските райони, подобряване на наличността на храна и повишаване на адаптивността.
Cracco в Galleria
Cracco в Galleria е просто, изискано и просторно заведение, където духът на кулинарията следва този на via Hugo: класическите ястия са в изобилие - от карамелизирана руска салата до маринован яйчен жълтък, от шафранено ризото с костен мозък на тиган до калкан в какаова коричка. Всички ястия хармонично комбинират традиционния подход с новаторството.
Другите майстор-готвачи