Игор Макия и Джовани Грасо

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

La Credenza (Сан Маурицио Канавезе). 

Ресторантът на Игор Макия и Джовани Грасо La Credenza примамва и омагьосва с хармонията на своите пространства, спокойствието, което лъха от масите и атмосферата - баланс между класика и модерност, който веднага разкрива интимната същност на тяхната кухня.

Двамата ръководят предприемачески проект за висококачествено хранене, започнал още през 1991 г. с отличения със звезда „Мишлен“ ресторант La Credenza в Сан Маурицио Канавезе, и разрастнал се през годините с отварянето на Casa Format. Тази универсална сграда, включваща ресторант и хотел, е дом на отговорното, съзнателно и устойчиво гостоприемство. Зеленчукова градина от 2000 кв.м., осигурява реколтата, на която се основават сезонните предложения на кухнята.

 

 

Симбиозата между тези двама майстор-готвачи е смайваща. Хармонията, с която те са успели да слеят професионалния си живот, позволява на единия от тях да отговаря за трапезарията (и зорко да следи ястията), а на другия - да бъде главнокомандващ в кухнята (но като пръв сред равни). Което изобщо не му пречи често и щастливо да се отдава на страстта си към пътуванията в Близкия Изток, където той преподава италианския начин на готвене и откъдето заимства чудеса, родени от сблъсъка в стиловете и културите. Които, неизненадващо, си проправят път и в чиниите. 

Да говорим за La Credenza безспорно означава да говорим за въображение. Но също така за неизменен съвършен баланс сред ястията, плод на плодотворни умове в тясно разбирателство.

 

От 2011 г. Джовани Грасо и Игор Макия са посланици на марката Lavazza. През 2013 г. дуото създава рецептата Rapissino за щанда на Lavazza на изложението Host в Милано. През 2017 г. Игор е почетен гост на датското издание на кулинарното телевизионно шоу MasterChef. През септември 2017 г. Джовани Грасо създава рецепта на основата на кафе Kafa, за да се присъедини към Lavazza в отбелязването на 70-тата годишнина на Ferrari.     

Не премахвайте

La Credenza

La Credenza примамва и омагьосва с хармонията на своите пространства, спокойствието, което лъха от масите и атмосферата - баланс между класика и модерност, който веднага разкрива интимната същност на кухнята. Добре дошли в приказния свят на великолепни ястия и способстващи общителността вина. Ще видите отдадеността на производителите и ще усетите променливото ухание на земята през различните сезони.

Casa Format

Кухнята на Casa Format е приключение в преоткритата традиция и споделянето чрез отговорен избор на съставки. Работещите тук обичат да се наричат майстори на вкуса, защото това, което откривате в чинията си, е плод на отдадената работа на ръцете и умовете им.

 

Via Tetti Valfré 1,
Орбасано, Торино

Другите майстор-готвачи

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Норберт Нидеркофлер
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Братя Череа
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Давид Олдани
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА