Денис Зопи

В света на миксологията, Денис Зопи се ползва с изключителен престиж. Родом от Кремона, но свързан и с Торино, той винаги успява да изрази таланта си.

Роден през 1980 г. и барман от 1996 г., той е собственикът на Smile Tree в Торино: лаборатория по миксология, на чийто пълен с изненади тезгях се раждат магии, заобиколени от гора от бутилки, които сякаш се носят във въздуха.

Първоначалното вдъхновение за Денис Зопи се заражда при посещенията на бара в магазина за тютюн на семейството на негови приятели, макар истинското му въведение в света на кафето да става по време на първият му урок за бармани в института A.I.B.S.

Преподавателят му има особено увлечение по кафе баровете, и както всички, които обичат работата си, никога не пропуска възможността да предаде на учениците си своята любов към суровия материал, който е избрал.

 

Така Денис Зопи се влюбва в работата в бара, където всичко се случва в завършен кръг, от сутрин до вечер, а след това - отначало.

За него казват, че е запленен от съвършенството, отвъд границите на възможното, винаги в търсене на още нещо в стремежа да разкрие и най-фините аспекти на нещата.

Няма майстор-готвач на света, който да не мечтае да се докосне необятното: рецептите на Давиде Олдани, Пиетро Леман и Денис Зопи за Coffee In Space (Кафе в космоса)

За него кафето е безценна съставка, защото е свързано с всички интимни моменти, споделени между хората, които го пият в компания. Ароматът му отключва много спомени и дори малко носталгия, което може би е причината да го харесва толкова много.

 

Неговото изкуство, котейлният дизайн, е напълно ново - доскоро дори не е съществувало.

Коктейлният дизайн не е само създаването на нещо красиво и удивляващо, но и много повече. Той е цялостно, мултисетивно изживяване, състоящо се от вкусове, истории, изенади и аромати.

В момента Денис Зопи се занимава с обучение, консултантска дейност и създаване на нови продукти.

Другите майстор-готвачи

Лорета Фанела
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Пиетро Леман
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Маурилио Гарола
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Братя Череа
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА