Братя Череа
Братя Череа
Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:
Da Vittorio (Брусапорто) и Bistrot Vicook (летище „Орио ал Серио“).
Трудно ще намерите меню, което в такава степен да е плод на екипната работа, като това на Da Vittorio - един от деветте италиански ресторанта, отличени с три звезди „Мишлен“.
Братята Енрико и Роберто са родени в света на кулинарията и още като деца биват обзети от страстта към готвенето.
Вече над 50 години открояващият се, динамичен и жив кулинарен стил на ресторанта се дължи на вътрешното чувство на неговия основател Виторио - главата на семейството, както и на развитието, мотивирано от децата му, в чиито рецепти и техники в традицията се интегрират непрекъснати иновации.
Днес, г-жа Бруна Череа и нейните пет деца управляват Da Vittorio. Енрико и Роберто са начело в кухнята, Франческо отговаря за винарската изба и кетъринга, Росела ръководи ресторантьорския и хотелиерския бизнес в ресторанта и хотел Dimora, а Барбара управлява Cavour 1880 - кафе-сладкарницата в Бергамо Алта.
Сътрудничеството на цялото семейство лежи в основата на непресъхващия им успех, макар за него да има роля и Кико Череа, посланик на Източна Ломбардия през 2016 г., чиито насоки носят вдъхновението на кухнята, определена от кулинарните критици като изискан разкош.
В Брусапорто съдържанието надделява над стила, като не се разчита на специални ефекти без конкретно предназначение. Братята Череа непрекъснато търсят нови вдъхновения и изненадващи суровини чрез майсторско владеене на техниките на съвременното кулинарно изкуство, като предлагат на гостите си както ястия с елегантна, изненадваща простота, така и кулинарни произведения, символизиращи традиционната кухня. Експерименталността върви за ръка с гордата традиция, поднесени с щедра гостоприемност и мисъл за всеки детайл.
Кулинарното им изкуство излиза от пределите на кухнята с остър и задълбочен фокус върху обучението и публикациите за споделяне на широките им кулинарни познания и изискан стил. Заглавията включват: „Peccati di gola: trentasei dessert nelle ricette di Enrico Cerea e nelle immagini di Simone Casetta“ („Греховете на лакомията: 36 десерта с рецепти от Енрико Череа и изображения от Симоне Касета“), книга, в която 36 десерта съжителстват с идентичен брой спиращи дъха пейзажа; „Crudo Damare“ („Директно от морето“), посветена чистотата на морската храна и задължително съкровище за всеки, който желае да научи повече за суровата риба и свързаните с нея рецепти; „Riso“ („Ориз“), където среща си дават най-добрите рецепти с ориз от Da Vittorio; „Storie e ricette della famiglia Cerea“ („Истории и рецепти от семейство Череа“), книгата за 50-тата годишнина на Da Vittorio и невероятното приключение на семейството, илюстрована от Джовани Гастел и пълна със символизиращи този период рецепти, заснети от Паоло Киодини.
Da Vittorio
Vittorio Relais & Chateaux: ломбардската традиция среща креативния гений. Менюто на братята Череа, отличено с три звезди „Мишлен“, предлага оригинални и прецизни интерпретации на ястия с месо и риба, дивеч, морски деликатеси, трюфели и гъби, както и вегетариански опции.
Другите майстор-готвачи