Братя Череа

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

Da Vittorio (Брусапорто) и Bistrot Vicook (летище „Орио ал Серио“). 

 Трудно ще намерите меню, което в такава степен да е плод на екипната работа, като това на Da Vittorio - един от деветте италиански ресторанта, отличени с три звезди „Мишлен“.

Братята Енрико и Роберто са родени в света на кулинарията и още като деца биват обзети от страстта към готвенето.

Вече над 50 години открояващият се, динамичен и жив кулинарен стил на ресторанта се дължи на вътрешното чувство на неговия основател Виторио - главата на семейството, както и на развитието, мотивирано от децата му, в чиито рецепти и техники в традицията се интегрират непрекъснати иновации.    

Днес, г-жа Бруна Череа и нейните пет деца управляват Da Vittorio. Енрико и Роберто са начело в кухнята, Франческо отговаря за винарската изба и кетъринга, Росела ръководи ресторантьорския и хотелиерския бизнес в ресторанта и хотел Dimora, а Барбара управлява Cavour 1880 - кафе-сладкарницата в Бергамо Алта.

Сътрудничеството на цялото семейство лежи в основата на непресъхващия им успех, макар за него да има роля и Кико Череа, посланик на Източна Ломбардия през 2016 г., чиито насоки носят вдъхновението на кухнята, определена от кулинарните критици като изискан разкош.

В Брусапорто съдържанието надделява над стила, като не се разчита на специални ефекти без конкретно предназначение. Братята Череа непрекъснато търсят нови вдъхновения и изненадващи суровини чрез майсторско владеене на техниките на съвременното кулинарно изкуство, като предлагат на гостите си както ястия с елегантна, изненадваща простота, така и кулинарни произведения, символизиращи традиционната кухня. Експерименталността върви за ръка с гордата традиция, поднесени с щедра гостоприемност и мисъл за всеки детайл.

Специалната рецепта на братята Череа за Identità Golose

Кулинарното им изкуство излиза от пределите на кухнята с остър и задълбочен фокус върху обучението и публикациите за споделяне на широките им кулинарни познания и изискан стил. Заглавията включват: „Peccati di gola: trentasei dessert nelle ricette di Enrico Cerea e nelle immagini di Simone Casetta“ („Греховете на лакомията: 36 десерта с рецепти от Енрико Череа и изображения от Симоне Касета“), книга, в която 36 десерта съжителстват с идентичен брой спиращи дъха пейзажа; „Crudo Damare“ („Директно от морето“), посветена чистотата на морската храна и задължително съкровище за всеки, който желае да научи повече за суровата риба и свързаните с нея рецепти; „Riso“ („Ориз“), където среща си дават най-добрите рецепти с ориз от Da Vittorio; „Storie e ricette della famiglia Cerea“ („Истории и рецепти от семейство Череа“), книгата за 50-тата годишнина на Da Vittorio и невероятното приключение на семейството, илюстрована от Джовани Гастел и пълна със символизиращи този период рецепти, заснети от Паоло Киодини.

Da Vittorio

Vittorio Relais & Chateaux: ломбардската традиция среща креативния гений. Менюто на братята Череа, отличено с три звезди „Мишлен“, предлага оригинални и прецизни интерпретации на ястия с месо и риба, дивеч, морски деликатеси, трюфели и гъби, както и вегетариански опции.

Другите майстор-готвачи

Братя Костарди
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Маурилио Гарола
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Филипо ла Мантия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Алфредо Русо
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Ренато Ардовино
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА