Братя Костарди

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

Ristorante Hotel Cinzia (Верчели). 

Това е история, започваща в оризовите полета на Верчели, където оризовите работници прекарват дните си до колене във вода, борейки се с комарите и водните змии. Подобна решителност има и у братята Кристиан и Мануел Костарди, родени респективно през 1978 г. и 1987 г. Като автентични представители на района, изработеното от тях меню изобилства с най-малко 25 различни версии на ризото - символ на италианската кухня, не толкова широкоразпространен като пастата.

 

Само на 21-годишна възраст по-големият брат, Кристиан, вече разполага и със силата на характера, и с дързостта, когато поема ролята на су-шеф в хотел Westin Europa & Regina Hotel във Венеция. След две години той се поддава на желанието да се върне у дома, и налага кулинарна революция в хотел Cinzia, собственост на семейството от четири поколения. И макар да е вярно, че много зависи от качеството на вложените материали, дори най-скъпият вид ориз, Arborio, не означава нищо без вложено творчество и майсторство.    

Не след дълго успяват да привлекат вниманието и през 2009 г. критиците ги награждават със звезда „Мишлен“ и награда за млади таланти от кулинарния пътеводител Espresso (награда Cavit).

През 2015 г. започват да си сътрудничат с Lavazza, като получават наградата за Най-добро еспресо кафе от пътеводителя L’Espresso Restaurant Guide. През същата година, по време на фестивала Melbourne Food & Wine Festival, те създават немалко рецепти с Kafa; една от тях, сметановото ризото с кафе и пармезан, е публикувана като видео на уебсайта Great Italian Chefs.

Hotel da Cinzia

В менютата си братята Костарди непрекъснато се стремят да предлагат качество и нови идеи, като се основават на четири принципа: емоция, земя, страст, еволюция. Оризът е звездата в тяхната кухна, отправната точка не само на основните им ястия, но и на десертите. 

 

Ristorante - Hotel Cinzia

Адрес: Corso Magenta, 71, 13100 Верчели VC

Телефон: 0161 253585

Другите майстор-готвачи

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Норберт Нидеркофлер
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Братя Череа
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Игор Макия и Джовани Грасо
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Маурилио Гарола
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА