Алфредо Русо

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

Dolce Stil Novo (Reggia di Venaria, дворецът на Венария).

Алфредо Русо е роден в Торино през 1968 г.; едва на 13-годишна възраст открива страстта си към готвенето и решава да я следва, първо като се записва в кулинарно училище, а после изгражда своята кариера в три ресторанта, носители на звезди „Мишлен“ в Пиемонт.

 

Това поставя начало на кулинарното пътешествие на Алфредо - с приключение през високата кухня за подсилване на духа и подготовка за бъдещите му революционни творения.

 

През 1990 г. той фокусира усилията си най-вече над отварянето на свой собствен ресторант: the Dolce Stil Novo, създаден в сътрудничество със съпругата му Стефания в малкото градче Чирие в покрайнините на Торино. Това е единственият ресторант, разположен в двореца Reggia di Venaria - изключително очарователно място, впечатляващо посетителите с красота и изобилие от прекрасни гледки. Само три години след отварянето му ресторантът бива отличен със звезда „Мишлен“.

Към края на 2008 г. Dolce Stil Novo се мести в двореца Reggia di Venaria - част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО: Така Алфредо Русо не просто става име, свързано с „Мишлен“, но и символ на една по-мащабна философия за гастрономията, ресторантьорството и хотелиерството, изграждаща нови концепции за големи и малки хотелски вериги в Европа, Азия, Близкия Изток и Америка.

 

През 2004 г. кулинарният пътеводител l’Espresso го номирина за най-добър майстор-готвач на Италия.

Dolce Stil Novo


Името Dolce Stil Novo („Сладък нов стил“) е избрано от Алфредо Русо заради желанието му „да предлага нов стил на готвене в сравнение с другите ресторанти в района, и Dolce Stil Novo звучи точно така“. Кухнята му съчетава дълбокото уважение към миналото с непрестанното търсене на простота, и предлага решения, съчетаващи вкуса с доброто настроение. Неговите ястия никога не са тежки, а по-скоро елегантни по безгрижен и забавен начин.

 

 

Другите майстор-готвачи

Морено Чедрони
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Норберт Нидеркофлер
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Лука Фантин
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Игор Макия и Джовани Грасо
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако