Алберт Адрия

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

Билети, Niño Viejo, Pakta, Hoja Santa, Bodega 1900 и Enigma (Барселона). 

Алберт Адрия е роден през 1969 г. в Оспиталет, Каталуния.

През 1985 г. изоставя учението и се отдава на кулинарния свят, като на едва 16-годишна възраст се присъединява към брат си Феран в управлението на elBulli, който малко след това става един от най-добрите ресторанти в света.

Придобил опит във всички сфери на кулинарното изкуство, той пада в плен на магията и мистичното уединение на сладкарството. През 1987 г. става водещ сладкар на ресторанта и в продължение на двадесет години експериментира с рецепти от модерната молекулярна гастрономия - философия, усъвършенствана и от Феран.

В търсене на нови стимули, Алберт напуска elBulli през 2006 г. и отваря Inopia Classic Bar - тапас бар в центъра на Барселона. Това бива последвано от серия свежи идеи, включващи Bodega 1900, Yauarcan и Pakta - всички разположени в Барселона. Когато през 2011 г. elBulli затваря врати, братята Адрия създават първия „увеселителен парк с кулинарна тематика”: elBarri продължава да се развива и ресторантите, които са част от него, набират такава популярност, че биват отличени със звезди „Мишлен“.

Най-скорошният - и най-амбициозен - проект се нарича Enigma. През 2015 г. в Ибиса отваря врати Heart - комбинация на готварското изкуство на братята Адрия със спектакъла Cirque du Soleil.

Алберт Адрия е посланик на марката Lavazza - сътрудничество, запечатано с Cooking Coffee - книгата, събрала рецептите на майстор-готвача, основани на една специална съставка: кафето Lavazza, което израства от скромна ароматна подправка към звездата на шоуто. 

Другите майстор-готвачи

Виржилио Мартинес
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА