Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
АLT alt

Календар на Lavazza за 2019 г. от Ейми Витал

12-месечно пътешествие в преоткриването на природата, нейната красота и сила

От екипа на Lavazza 3 минути

„В началото фотографията беше моят паспорт за среща с хора, научаване и изживяване на нови култури. Сега тя е нещо повече от паспорт. Това е инструмент за създаване на информираност и разбиране между култури, общности и държави; инструмент за осмисляне на нашите общи черти в света, който споделяме.”

С тези думи Ейми Витал описва какво означава фотографията за нея: начин за осъществяване на контакт със света и споделянето му.

Като посланик на Nikon и фотограф на National Geographic, Ейми е креативният мозък зад Good to Earth, календарното издание на Lavazza за 2019 г


В професионалната си кариера на художник Ейми работи като фотограф, сценарист и режисьор. Тя е пътувала до повече от 100 държави, където е била свидетел на граждански вълнения и насилие. Въпреки това, в многобройните си пътувания тя е изпитала и сюрреалистичната красота и вечната сила на човешкия дух. Тя е живяла в кални колиби и във военни зони, заразила се е с малария и е снимала силно въздействаща история за транспортирането и освобождаването на един от последните бели носорози в света.

През 2009 г. Ейми решава да насочи вниманието си към проблемите на околната среда в света. В днешно време природата и околната среда са най-големият ѝ интерес. Тя е шесткратен носител на награди на World Press Photos, включително 1-ва награда за 2018 г. за нейния разказ за списание National Geographic за общност в Кения, която защитава слоновете.   

Ейми е и член учредител на Ripple Effect Images, организация от известни жени учени, фотографи и режисьори, които работят заедно, за да създават силни и убедителни истории, които хвърлят светлина върху трудностите, пред които са изправени жените в развиващите се страни, и върху програмите, които могат да им помогнат.

GOOD TO EARTH: КАЛЕНДАР НА LAVAZZA ЗА 2019 Г.

„Good to Earth“ представлява приветствието, което ви обгръща, когато разглеждате новия календар на Lavazza за 2019 г. Проект, който насочва погледа ни към чувствителността на Lavazza към проблемите на околната среда. Разказ за положителни истории и добродетелни поведения, той е направен благодарение на шестима „художници на природата“: Сайп, Мантра, Мило, Герада, Гомес и Хула. И тук идва ролята на UN Environmental, партньорство с Lavazza, базирано на шест проекта, като залесяване, защита на биоразнообразието и превръщането на индустриални зони в зелени площи. Дванадесет свидетелства, доказващи, че все още има добро на Земята.


„Обичам този проект особено защото става въпрос за сътрудничество. Става дума за различни гледни точки. Защото различните гледни точки ни водят напред. Ние намираме решения от разнообразието от гледни точки, от различни видове идеи...“, казва Ейми Витал, когато я питат за този проект.

Фотографката вярва, че все още има начин да се прегърне природата по начин, който кара хората да се чувстват част от нея, вместо нещо отделно. Да живеем в един по-добър свят е възможно и само от нас зависи как ще го постигнем. 

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.