Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
alt alt

Календар на Lavazza за 2001 г. от Мартин Франк и Ричард Калвар

От екипа на Lavazza 3 минути

АВТОРЪТ: 

МАРТИН ФРАНК

Франк е родена в Антверпен, Белгия през 1938 г., но прекарва детството си в Англия и Съединените щати. Тя започва работа като фотограф през 1963 г. в Китай, Япония и Индия. През 1965 г. минава на свободна практика и прави портрети на художници, писатели и най-вече репортажи по хуманитарни въпроси и въпросите на феминизма. Има множество публикувани книги и е председател на фондация Cartier-Bresson. През целия си живот е официалният фотограф на Théâtre du Soleil от основаването му през 1964 г. През 1983 г. се присъединява към агенция Magnum.

РИЧАРД КАЛВАР

Калвар е роден в Ню Йорк през 1944 г. След като завършва университета в Корнел, работи като асистент на френския моден фотограф Жером Дюкро. През 1966 г., по време на дълго пътуване до Европа с фотоапарата си, той решава да работи като фотограф на пълен работен ден. През 1972 г. той съосновава фотоагенция Viva в Париж, а през 1977 г. става член на елитния клуб на фотографите Magnum, където по-късно става вицепрезидент и президент. Калвар изпълнява задачи във Франция, Италия, Англия, Япония и Съединените щати като фотоизследовател, журналист и рекламен фотограф. Участва и в множество групови изложби. През 2007 г. Maison Européenne de la Photographie организира голяма изложба в негова чест, представяйки неговата фотографска работа и публикуваната му фотокнига, Earthlings.

КАЛЕНДАРЪТ:

В изданието за 2001 г.: разкази за живота и приятелството около чаша кафе през интроспективните лещи на двама от най-големите фоторепортери в агенция Magnum: Мартине Франк и Ричард Калвар. Франк е родена в Белгия през 1938 г. През 1965 г. минава на свободна практика и прави портрети на художници, писатели и най-вече репортажи по хуманитарни въпроси. Калвар е роден в Ню Йорк през 1944 г. След дълго пътуване из Европа започва като фотограф, специализиран в сцените на ежедневния градски живот.

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.