НАЗАД
Чаша кафе с

Матилд Шатляр

Съдия на линия

Щом стане време за почивка, Матилд Шатляр използва момента, за да се наслади на освежаващо лате с лед от Lavazza. След часове на слънце на първия ред на „Ролан Гарос" студената напитка идва точно на място.

Матилд прекарва дълги часове на слънце, само на метри от най-известните тенисисти в света. Не като част от публиката, а като съдия на линия.

Работата е трудна и изисква абсолютна концентрация. Като истински професионалист, Матилд не допуска нищо да я разсейва. Въпреки това понякога е трудно, особено когато мачът се провежда на известния централен корт, „Филип Шартие“. Там е трудно да забравиш, че очите на милиони фенове по целия свят на приковани върху теб.

03-Lavazza-magazine-tennis-acupwith-articolo-MathildeChatellard-img-1-sx
04-Lavazza-magazine-tennis-acupwith-articolo-MathildeChatellard-img-2-dx

„Повече хора те гледат" казва Матилд, отпивайки студено лате. „Знаеш, че мачовете се излъчват по телевизията. Трябва да си много по-строг към себе си."

Точно на червената глина на „Филип Шартие“ се е случило нещо, което Матилд никога няма да забрави. „Миналата година – тя разказва, смеейки се – един играч хвърли ракетата си почти върху главата ми. Докато поемаше сервиса, ракетата му се изплъзна от ръцете и мина на косъм от мен!“

След което Матилд ни успокоява с думите: „След това се извини, разбира се. Вината не беше негова, не го направи нарочно."