Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
тенис Nitto ATP тенис Nitto ATP

Lavazza и тенисът: перфектната двойка

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Lavazza остава вярна на мисията си да разпространява културата на италианското кафе по целия свят, като участва в най-престижните световни тенис събития и в същото време избира своите официални посланици сред най-известните тенисисти.

Два различни свята се смесват в дългогодишна традиция за постигане на перфектно сервиране: Lavazza и тенисът. Lavazza подкрепя най-важните тенис събития в света повече от десетилетие, от Уимбълдън и Ролан Гарос до САЩ. Open и Australian Open. Освен четирите турнира от Големия шлем и  немските турнири в Щутгарт и Хамбург, Lavazza става и платинен партньор на Nitto ATP Finals 2021 – 2025 г. в Торино, ангажимент, отразяващ силната връзка между компанията и нейния роден град. Над десет години присъствие в най-престижните турнири в световната тенис верига, защото доброто кафе е като минувач в пресечната точка на линиите: изисква прецизност, внимание към детайла и стремеж към съвършенство, но и защото кафето е само по себе си традиция и прецизен ритуал, също като опашките на Уимбълдън или приготвянето на червената глина на Ролан Гарос.

Ново поколение тенисисти и посланици

Като продължение брандът възнамерява да играе ключова роля както за младите поколения тенисисти, така и за феновете. Доказателство за това е разширеният ангажимент на Lavazza да спонсорира Next Gen Atp Finals и серия от бъдещи тенис таланти. Сред посланиците на бранда Lavazza са младият италиански тенис талант Яник Зинер, най-младият, спечелил втора ATP титла – заедно с Лоренцо Музети и Лоренцо Сонего – но също така и австралийският играч Алекс Де Минаур и звездите от новото поколение Анджелик Кербер и Йохана Конта от Германия и Обединеното кралство.


Ролята на Lavazza в играта на тенис

Lavazza прави своя дебют в тениса на зелената трева в Уимбълдън през 2011 г. и след това се премества на червената глина на Ролан Гарос по-късно, през 2015 г. От същата година датира и партньорството с US Open и шампиона на САЩ  Андре Агаси, който триумфира там два пъти. Утвърденото присъствие на Lavazza в света на тениса беше увенчано с участието в Големия шлем на САЩ, както и Откритото първенство на Австралия през 2016 г. Lavazza е единствената марка в света партньор на всички четири турнира от Големия шлем до 2020 г. Ангажиментът към тениса се разширява през 2021 г. с ролята на платинен партньор на Nitto ATP Finals, които ще се провеждат в Торино до 2025 г. По този случай централата на Lavazza Nuvola се превръща всяка година в централен корт за феновете на тениса, като място за събития и преживявания, посветени на света на тениса, докато се наслаждавате на отличителния и уникален аромат на автентичното италианско еспресо.

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.