Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
alt alt

КУБА Е ЖИВОТ, КУБА Е ¡TIERRA!

Lavazza празнува кубинската култура със специалното издание "¡Tierra! La Habana".

От екипа на Lavazza 2/3 минути

500-годишнината от основаването на Хавана се случва само два пъти за хиляда години.  

И затова трябва да се празнува с големи почести. 

По този повод Lavazza стартира "¡Tierra! La Habana", лимитирано издание бленд от 100% кубинска Арабика, който предизвиква, както във вкуса, така и в дизайна, топлата и цветна атмосфера на кубинската култура. 

Лимитираното издание ¡Tierra! La Habana и ангажиментът на Lavazza в страната са част от дългосрочен проект, стартиран през 2018 г. от фондация „Lavazza“, в партньорство с Oxfam и кубинските власти

ИСТОРИЯ НА КУБИНСКОТО КАФЕ

Историята на Куба е и история на кафето.

Френските заселници започват да отглеждат кафе на този остров през 18-и век. Благоприятният му климат и добрите земеделски практики дават на кубинското кафе престижа му, който бързо се разпространява извън пределите на острова. Въпреки това през средата на миналия век започва фаза на упадък.

Днес страната изпитва проблеми, свързани със спад в производството на кафе, лошо управление на качеството и необходимостта от регенериране на нископроизводителни райони. Сега, повече от всякога, тази ситуация има значителни последици върху местните общности, особено поради изоставянето на земеделието от по-младите поколения и липсата на участие на жените.

КАФЕТО Е ЖИВОТ, КАФЕТО Е ¡TIERRA!

Миналата година, с проекта ¡Tierra!, Lavazza стартира програма за подобряване на производството на кафе с устойчиво качество и на стандарта на живот на фермерите в Куба.

Първата фаза на проекта, замислен и управляван от фондация Giuseppe and Pericle Lavazza Onlus, видя създаването на 10 центъра за производство и присаждане за 6 милиона нови висококачествени кафеени растения в източната част на острова, включващи общностите на Гранма и Сантяго.

С укрепването на веригата за производство на кафе местните общности имат възможността да изградят малка производствена единица, да насърчат ролята на жените и младите хора и да позволят по-справедливо разпределение на работата и устойчив икономически растеж във времето.

ЗАСЯВАНЕ НА КАФЕ, РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА КУЛТУРАТА

Lavazza избира да допринесе за празненствата в Хавана, като сподели своя вековен опит с местните общности, разкривайки своите производствени процеси, техники за смесване и изпичане, заедно с изкуството си на автентично италианско еспресо и най-новите тенденции в рецептите.

Със специална програма за обучение Lavazza подкрепя откриването на 34 училища, които разпространяват знания за най-добрите практики в земеделието на 2900 производители на кафе и 500 техници в сектора. 

В емоционалната обстановка на Casa de la Amistad компанията създава временна версия на своя Training Center. С 47 места по целия свят, тези учебни центрове са най-голямата мрежа за обучение по отношенше на кафето за експерти и ентусиасти.

Атмосферата, цветовете и хората на Куба са главните действащи лица във фотографската изложба на Стив Маккъри – който е подписва всички снимки на проекта ¡Tierra! от създаването му. В кадрите си Стив изобразява дейностите, свързани с производството на кафе, и силната връзка между хората и тяхната земя.

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.