Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
alt alt

COFFEE DEFENDERS: ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ, КОЙТО ДАВА НАДЕЖДА

Научете за ангажимента на Lavazza да подкрепя местните общности в Мета, Колумбия.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Йохана е млада колумбийка, която е загубила всичко по време на въоръжения конфликт на ФАРК, но е започнала всичко отначало, като е взела в ръце живота си и този на децата си. Тя е решена да продължи да живее в своята общност в плодородната и непокътната земя на района за отглеждане на кафе Мета в подножието на Андите, където през 2013 г. колумбийското правителство дава на фермерски семейства като това на Йохана земята, използвана преди това за отглеждане на незаконни култури.


Заедно с Александра Рока, фотограф и репортер, ангажирана с правата на жените и движенията в подкрепа на местните общности, Йохана е главният герой на Coffee Defenders: пътят от коката до кафето, документален филм, който Lavazza създава в сътрудничество с режисьора Оскар Руис Навиа, един от най-авторитетните гласове на съвременното колумбийско кино.


НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА БИОГРАФИЯТА НА ГЕРОИТЕ


Александра и Йохана имат мисия: да пренесат едно от кафеените растения, които Йохана отглежда, от Мета, Колумбия, в Картаго, Коста Рика. Тук започва пътуването през района на Мета, Колумбия, осеян с плантации от кока, но където кафето се е превърнало в символ на промяната и изкуплението. Културите, предназначени за кафе днес, представляват потвърждение на силата на човешката воля за промяна, ценност, която трябва да бъде защитавана и отстоявана. Водена от надежда и непоклатима вяра в по-добро бъдеще, Йохана се преражда чрез работата си в новопроцъфтяващата си ферма за кафе и разказва история за еманципацията на жените и смелостта.

ГЛЕДАЙТЕ ГО СЕГА

Двамата герои са прекосили места и култури и са срещнали хора, които, като Йохана, всеки ден преживяват драмата на войната, но и на прераждането, което може да последва. Целите са да се дадат възможности на производителите на кафе, да се отговори на предизвикателствата в селските райони на Колумбия, да се стимулират талантите на новите поколения производители на кафе и да се вземат решения, които подобряват производителността и с които се поемат нови предизвикателства.

В този период хората отглеждаха кока“, спомня си нашият герой Йохана. „Страхувах се, но накрая си казах: „Връщам се, защото това е моят дом и не мога да го изоставя. Няма значение дали искат да ме убият, нека, но трябва да се върна у дома.

НАУЧЕТЕ КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД КУЛИСИТЕ

Насладете се на няколко видеоклипа и поредица от снимки зад кулисите от продукцията чрез видеоклип. 


НЕКА СЕ ФОКУСИРАМЕ ВЪРХУ ДОКУМЕНТАЛНИЯ ФИЛМ С ПРЕССЪОБЩЕНИЕТО.

Изтеглете прессъобщенията на Coffee Defenders, за да научите всички подробности за първия документален филм на Lavazza. 


Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.