Шоколадов мус в десертна чаша

ТРУДНОСТ
3H30m

Добре известен е фактът, че шоколадовият мус е перфектният приятел на кафеения крем.
Съставки
  • 4 чашки еспресо Selezioni Espresso Divino
  • 1 капсула Selezioni Espresso Divino
  • 250 г натурален шоколад със 70% какао
  • 100 мл сметана за разбиване
  • 2 круши
  • 200 г маскарпоне
  • 4 големи яйца
  • 50 г захар
  • листа от сезонни билки
  • сол
Приготвяне
Шоколадов мус

Нарежете шоколада на малки парченца. Разтопете шоколада в голяма купа на водна баня. След като се стопи, добавете сметаната и разбъркайте. Счупете яйцата и разделете жълтъците от белтъците. В купа разбийте белтъците на твърд сняг. Изсипете жълтъците в шоколада и поддържайте сместа пухкава и гладка, без бучки. Добавете постепенно 1/3 от твърдия сняг от белтъците, а после останалите 2/3. Прехвърлете сместа в плик за шприцоване (ако нямате такъв, използвайте плик за фризер) и след това напълнете чашите с мус (около 2/3 от чашата). Охладете в хладилника в продължение на поне час и половина.

Кафееният крем

Вземете купа за смесване и разбъркайте захарта със сиренето маскарпоне. Добавете 2 предварително охладени чаши еспресо Lavazza A Modo Mio и разбъркайте. Поръсете с няколко щипки смляно кафе от еспресо Divino Selection. Прехвърлете сместа в плик за шприцоване и допълнете чашите с дебелина около 1 см върху шоколадовия мус. Оставете да преседи в хладилника. Обелете крушите и ги нарежете на 8 резена. Изсипете останалите 2 чаши еспресо в съд на котлона и сварете крушите за около 3 минути. Поръсете с малко захар и щипка сол и ги оставете да изстинат. В зависимост от сезона може да замените крушите с цитрусови или червени плодове.

Поднасяне

Извадете чашите за десерт от хладилника и добавете крушите. За допълнителен вкус към муса с шоколад и кафе, украсете с листенца от сезонни билки.

Метод

ЗА ШОКОЛАДОВИЯ МУС

Разтопете шоколада в голяма купа на водна баня. След като се стопи, добавете сметаната и разбъркайте. Счупете яйцата и разделете жълтъците от белтъците. В купа разбийте белтъците на твърд сняг. Изсипете жълтъците в шоколада и поддържайте сместа пухкава и гладка, без бучки. Добавете постепенно 1/3 от твърдия сняг от белтъците, а после останалите 2/3. 

Прехвърлете сместа в плик за шприцоване (ако нямате такъв, използвайте плик за фризер) и след това напълнете чашите с мус (около 2/3 от чашата). Охладете в хладилника в продължение на поне час и половина.

 

ЗА КАФЕЕНИЯ КРЕМ

Вземете купа за смесване и разбъркайте захарта със сиренето маскарпоне. Добавете 2 предварително охладени чаши еспресо Lavazza A Modo Mio и разбъркайте. Поръсете с няколко щипки смляно кафе от еспресо Divino Selection.

Прехвърлете сместа в плик за шприцоване и допълнете чашите с дебелина около 1 см върху шоколадовия мус. Оставете в хладилника.

Обелете крушите и ги нарежете на 8 резена. Изсипете останалите 2 чаши еспресо в съд на котлона и сварете крушите за около 3 минути. Поръсете с малко захар и щипка сол и ги оставете да изстинат. В зависимост от сезона може да замените крушите с цитрусови или червени плодове.

 

 

Поднасяне

Извадете чашите за десерт от хладилника и добавете крушите. За допълнителен вкус към муса с шоколад и кафе, украсете с листенца от сезонни билки.

 

Идеалното кафе за тази рецепта

Divino

Кадифено, с изискан и шоколадов вкус

Бленд от първокласни Робуста и Арабика за кадифено еспресо с нотки на шоколад и ликьор, придружени от лек намек за сушени плодове. Божествен кофеин.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 20m
Кекс с ечемик

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Талиатели с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 40m
Кафеен чийзкейк с медено желе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE
Сгответе отлично

Сгответе отлично

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE 10H
Хляб от Корасанска пшеница Kamut® с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Шоколадови фунийки с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА