Тук в производството на кафе участва всеки - и всеки знае всичко за кафето: от това как е най-добре да го отглежда и да се грижи за него, до това кои части трябва да се изхвърлят и какво прави от едно кафеено растение добро кафе.
Ребека и останалите обучаващи се в Coffee Study Program виждат споделения опит и интегрирания подход, породен от сплотеността на общността.
За да могат общности като тази в Нейба да се развиват и процъфтяват в целия свят е нужна помощ. За развитието на техния опит и познания в бизнес, който трайно да им осигурява устойчив поминък, може да са необходими допълнителни инструменти и средства.
Фондация „Lavazza“ и други правят точно това, като например ги подпомагат финансово за закупуване на земеделска техника, позволяваща на общността сама да обработва кафеените зърна и да достигне до световните пазари.
Този тип подход е от ключово значение, счита Ребека.