НАЗАД
Програма за изучаване на кафето

Да налееш сърце в кафето

Обучаващите се в Coffee Study Program поемат на пътешествие, което ще ги отведе до кафеените плантации в Доминиканската република. За Каника и нейните приятелите това пътешествие започва в Торино, домът на Lavazza. 

На 24 г. Каника Джоши никога не е правила кафе с машина за еспресо. Със сигурност не и в столицата на италианското кафе – Торино.


Тя получава възможността да опита, докато се подготвя да поеме на обогатяващо пътуване, което, заедно с трима колеги от Coffee Study Program, ще я отведе до туптящото сърце на плантациите за кафе в Доминиканската република и техните общности.

Това пътешествие тече „наобратно“ – от удоволствието от кафето по улиците на Торино към мястото, откъдето то произхожда: плантациите на Карибите.

Там, в родния град на Lavazza, Каника казва, че всяко кафе изживяване е различно.

„Културата, свързана с кафето, в Торино, е нещо специално. Тук хората изживяват кафето „във всеки момент", а не го използват просто като източник на енергия"

Преди да се налее в емблематичните италиански чаши за еспресо или по баровете по целия свят, кафето е обект на неуморна творческа работа и майсторство, както Каника научава в Учебния център на Lavazza – надеждният университет за кафе (и между другото, мястото, където Каника прави първото си кафе в машина за еспресо!).

Но кафето е, и трябва да бъде, нещо повече от продукт. На всяка стъпка от цикъла, от производството до потреблението, кафето променя живота както на отделните личности, така и на общностите по целия свят.

Ето защо КСО (корпоративната социална отговорност) е ключова ценност, върху която трябва да се съсредоточат производителите на всички брандове кафе. Равенството между половете, достойните условия на труд, справедливото заплащане, устойчивостта: всичко това, а и повече от това е необходимо, за да се повиши устойчивостта на общностите, отглеждащи кафе.

Каника с изненада открива, че чрез своята фондация Lavazza подпомага производителите на кафе с инструменти, инвестиции и обучение, независимо дали те ще решат да станат бизнес партньори. Това, според нея, е подходът, от който светът се нуждае.

img_02-csp-kanika
img_03-csp-kanika
„Lavazza не просто инвестира средства. Компанията също така влага сърце и душа в това, което прави."

За обучаващите се времето в Торино бързо приключва. Следваща спирка – Карибите.

 

 

 

Вдъхновение за днешната вечеря: харесва ли ви как изглеждат тези рецепти?

MAGAZINE
Преса за кафе или френска преса

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Кафе по падуански

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Морета фанез

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
V60

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
AeroPress

Съвети за кафе

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Espresso

Съвети за кафе

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Syphon

Съвети за кафе

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Ex Machina: мисли за кафе машини

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Кафеварка

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Айс мока

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ