НАЗАД
8 минути
40 ръце

Сомбун Садж Букеа – живот, посветен на червената земя на Лаос

Публикувано на 28 март 18

Казвам се Сомбун Садж Букеа и съм фермер от Паксонг. Произвеждаме кафе от 1920-та година.

 

Вече 64 години живея в с. Катуан, в района на Паксонг, и принадлежа към земеделската общност, в която отглеждането на кафе съставлява 90% от всичките ни дейности; аз самият работя с кафето.

Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-sx.
Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-dx.

Кафето, което садим в този район, се търси по целия свят, то е добър продукт, с хубав вкус и затова си сътрудничим с Olam и Lavazza за подобряване на практиките на отглеждане и преработка на кафе.

 

В момента се занимаваме с проблеми, свързани с климатичните промени, които убиват растенията и увреждат качеството им. Целта е да се намалят емисиите на въглероден диоксид - добрата производителност зависи от чистия въздух.

Аз лично съм поел отговорността всеки ден да опазвам живителността и благосъстоянието на Земята, да я развивам и да я подобрявам.
Всеки тук иска природата винаги да е около нас, да не бъде унищожена. Затова и работим по устойчив начин, за да способстваме за нейното обогатяване.

 

Сомбун Садж Букеа е едно от лицата в календара за 2017 г. на Lavazza „Ние сме това, което изживяваме"

Открихме други статии, които могат да ви интересуват...

MAGAZINE
Преса за кафе или френска преса

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Chemex

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Кафе по падуански

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Морета фанез

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Анайбе, книга сред кафеените зърна

40 ръце

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
П като пяна

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
В като вкус

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Кафеварка

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Айс мока

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Кафеен айс шейк

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ