Преди да бъде поднесено, кафето преминава през четиридесет чифта ръце – от засаждането до чашата еспресо. Зад всяко едно преминаване се крие култура, човешко лице, история, заслужаваща да се разкаже.
40 ръце е пътуване, чиято цел е да открие хората, решили да посветят живота си на страстта си към кафето, като започне от страните на произход. Пътят свързва поколения и географски ширини, обединени от едни и същи ценности: „Уважение, всеотдайност и отговорност, особено към природата“, казва Енрике Мансила Ойос, перуански земеделски производител, който работи с нас от години.
Неговите предци са обработвали кафе в Нагазу, но поради липсата на пътища по онова време производството се е ограничавало до нуждите на семейството.
„Тогава съм се появил аз“, казва ни неговият син Абел, „и Lavazza се появява почти по същото време с проекта си за подкрепа на общността, който подобрява нашия производствен процес посредством необходимото оборудване и знания“.