НАЗАД
Манифест

Изкуство и култура

Способността да си представим бъдещето, да надзърнем отвъд границите и ограниченията, да намерим общото в привидно различни области чрез творчество и находчивост – това винаги е правело нашата страна, Италия, плодородна почва за създаването на нови визии за света.

 

Духът, който води Луиджи Лаваца към концепцията за бленда, е същият дух, въплътен в работата на велики художници, на визионерите, които умеят да видят и опишат промяната преди останалите. Ангажиментът на Lavazza към изкуството е желанието този дух да се поддържа жив.

 

Първото дръзновение да се изследва непознатото по онова време – света на рекламата.

Така започва сътрудничеството с Армандо Теста, което извежда Lavazza още с първото издание на „Carosello“ – телевизионно шоу от 1957 г. до челните редици на рекламните графики благодарение на анимираните и добре известни герои Карменсита и стрелецът Кабалеро.

 

 

През 1992 г. започва проектът „Календарът на Lavazza“, който ще се превърне в най-емблематичния израз на философията и идентичността на марката. Хелмут Нютън, Дейвид Лашапел, Ани Лейбовиц и Стив Макъри са само някои от най-важните имена, впрегнали своето вдъхновение в името на този проект, който се развива повече от двадесет години.

 

Art & Culture - Manifesto
Art & Culture - Manifesto

 

През годините обаче ангажиментът на групата не се съсредоточава само върху творческата продукция, но и в нейна подкрепа. Lavazza в момента е партньор на най-важните международни художествени институции, като например музея „Гугенхайм“ в Ню Йорк, колекцията на Пеги Гугенхайм във Венеция, венецианските градски музеи.

 

Открихме други статии, които могат да ви интересуват...

MAGAZINE
Кой стои зад TOILETPAPER: Маурицио Кателан

Отворено изкуство

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
„Луче Филанте“ озарява музея „Гугенхайм“ във Венеция.

Отворено изкуство

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Цвят за Нувола с изкуството на Лиса Хоук

Отворено изкуство

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Музеят „Соломон Гугенхайм“ в Ню Йорк отваря врати за „Визионерите“

Open Art

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ