Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
ALT ALT

Отвъд стените: Италианският дебют на Сайп

Произведението на изкуството, което се стреми да бъде символ на най-голямата жива верига на планетата

От екипа на Lavazza 3 минути

„Само заедно, ръка за ръка, ще можем да преодолеем най-големите предизвикателства на нашето време.“ 

Това са думите на Сайп, френско-швейцарски художник и автор на „Beyond Walls“ (Отвъд стените), проектът Land Art, който пристига в Торино на 1 октомври 2020 г. Проект, подкрепен от Lavazza Group, в сътрудничество с община Торино и кралските ѝ музеи.

В рамките на зашеметяващата обстановка на археологическия парк до Палатинската порта в Торино, Сайп дава живот на произведение на изкуството, което се простира на над 6000 кв.м. Тази огромна картина е празник на солидарността, устойчивостта и уважението към околната среда, което образно свързва град Торино с останалия свят.

Проектът „Beyond Walls“ (Отвъд стените) започва през юни 2019 г. с цел символично да създаде най-голямата жива верига на планетата. С трева като платно Сайп рисува ръце, които се преплитат и стискат една друга. Този прост жест символизира как ние, хората, можем да се пресегнем през стените, поставени пред нас, стените, които ни разделят или по-скоро ни затварят в умствени или географски отделни части.

„В Lavazza изкуството е универсален език, който има способността да създава преживявания, които да вдъхновяват и обединяват хората. Сътрудничеството със Сайп започва през 2018 г. благодарение на проекта „Календар на Lavazza“… Проектът „Отвъд стените“ на Сайп представлява по-нататъшна стъпка в работата ни по устойчивост както по отношение на околната среда, така и на обществото… Сайп е млад, нов, авангарден художник и с истинския си подход и артистични умения е в състояние да интерпретира концепцията за ново човечество”, казва Франческа Лаваца, член на борда на Lavazza Group.

„Отвъд стените“ е ефимерно произведение на изкуството: техниката, изобретена от Сайп за рисуване върху трева, използва напълно биоразградими цветове, като намалява въздействието върху околната среда до минимум, избледнявайки с времето, докато тревата преминава през нормалния си цикъл на растеж.

Проектът „Отвъд стените“ в Торино също така показва първата самостоятелна изложба на Сайп в Италия, която беше изложена в Кралските музеи на Торино в галерия Сабауда и можеше да бъде посетена до 13 април 2021 г.

ОТ ТОРИНО КЪМ СВЕТА

След изложбата си в Париж, Берлин, Паметника на националните герои в Уагадугу в Буркина Фасо и Торино, за да споменем само няколко, „Отвъд стените“ продължава с цел да обедини над двадесет различни града по света и да създаде една огромна жива верига. Всъщност, след изданието в Истанбул, Сайп избира да се върне отново в Африка, в Кейптаун, за да разпространи посланието си на всичките 5 континента.

 Безспорен пионер в арт движението, Сайп, заедно с екип от приятели от детството си, които се присъединяват към него в пътуването по света и творчеството, желае да разпространява универсално послание на надежда чрез позитивни произведения на изкуството.

Сайп е наясно: само заедно ще можем да преодолеем най-големите предизвикателства на нашето време

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.