Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
alt alt

ПЪТУВАНЕТО НА LAVAZZA КЪМ УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ

Искаме всяка чаша кафе да бъде уникално, иновативно и устойчиво изживяване

5 минути

От 1935 г. Lavazza възприема визия на компанията, която отдава приоритет на икономическото, човешкото, екологичното и културното наследство на държавите, с които е работила и продължава да работи.

От самото начало Lavazza Group се стреми да съчетава високи постижения, устойчивост и иновации, за да гарантира максимално качество на кафето с минимално възможно въздействие върху околната среда.

По този начин тя превръща всяка чаша кафе в уникално и екологично изживяване, на което потребителите могат да се насладят по всяко време, без да правят компромис с качеството му. 

НАШИЯТ АНГАЖИМЕНТ КЪМ УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ

Манифестът Blend for Better на Lavazza Group е представителен за нашия ангажимент към Целите за устойчиво развитие (ЦУР) от Програмата на ООН до 2030 г. Този манифест говори директно за нашата амбиция не само да произвеждаме кафе с най-високо качество, но и да го правим по устойчив начин, който интегрира принципите на устойчивост във всички свои дейности и процеси.

Тъй като Lavazza Group предприе пътешествие за интегриране на тези принципи, едно от най-значимите ни усилия за оказване на положително въздействие на социално, икономическо и екологично ниво беше чрез производството на устойчиви продукти. Вземете например един от най-популярните ни устойчиви продукти: екокапачките Lavazza. Тези капачки са направени от компостируем биополимер и най-важното е, че са биоразградими в рамките на 180 дни, ако се обработват правилно.

Друго важно усилие, което си струва да се отбележи по време на това пътуване, беше подкрепата на Lavazza, както финансова, така и друга, на проекти за устойчиво развитие, които допринасят за подобряване на условията на работа и живот в местните общности, в които работим. Тъй като хората винаги са поставени в основата на всеки проект в Lavazza Group, чрез тези инициативи се надяваме да насърчим работна среда, която защитава хората, тяхното качество на живот и това на техните семейства.

НАШИТЕ СЕРТИФИКАТИ

Освен многото проекти и инициативи, които демонстрират иновативния и отговорен към околната среда подход на Lavazza Group, ние сме горди да изброим по-долу някои от нашите най-ценни постижения – нашите сертификати. Работихме усърдно, отделяйки ценно време и ресурси, за да получим всеки един от тях.

· Rainforest Alliance: Този сертификат означава, че се ангажираме да предлагаме продукти от ферми, сертифицирани от Rainforest Alliance. Този важен печат е символ на брандове и бизнеси, които се ангажират да стимулират икономическото развитие, да изграждат устойчиви общности и да опазват околната среда.
 

· TÜV Austria – сертификация на продукти: Този сертификат признава, че продукти, като екокапачките на Lavazza, могат да се компостират промишлено, тъй като отговарят на международния стандарт EN 13432, както е показано от сертифицирането им от TÜV Austria. Продуктите, които са сертифицирани от TÜV AUSTRIA, често имат значително конкурентно предимство, тъй като предлагат обективно доказателство за качеството на продукта.

· Органично сертифициране: Този сертификат се дава на брандове и фирми, които предлагат продукт, събран в съответствие с производствените процеси съгласно разпоредбите на Европейския съюз за органично земеделие.

· Серификат WELL Health-Safety Rating: Lavazza Group избира WELL Health-Safety Rating (рейтинг за здравословна безопасност) като протокола, който да се следва, за да се защитят всички онези, които прекарват времето си в нейните пространства. Сградите с този сертификат се разпознават по знака WELL Health-Safety Rating на входа. Въпреки това всички сайтове на Lavazza Group в по света въплъщават ценностите за качество, безопасност, красота и благополучие

· Серификат LEED®: Сертификат LEED (Лидерство в енергийния и екологичен дизайн) е най-известната световна награда за енергийни и екологични резултати. Сградата Nuvola Lavazza, новият център за корпоративно управление на Lavazza, вече е получила ниво LEED® PLATINUM (платинен сертификат), едно от най-високите нива на сертифициране. В момента това е една от най-устойчивите сгради в света

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.