Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
alt alt

ПРОЕКТЪТ „НУЛЕВО ОБЕЗЛЕСЯВАНЕ“

Lavazza подкрепя проект в Еквадор, насърчаващ устойчивото производство на кафе в басейна на Амазонка.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Фондация „Lavazza“ понастоящем подкрепя проект в Еквадор за насърчаване на устойчиво производство на кафе както екологично, така и социално. Целта на този проект е да стимулира производството на устойчиво кафе, генерирайки по-добро разпределение на ползите между различните участници във веригата.

В резултат на масовото обезлесяване в басейна на Амазонка, правителството на Еквадор в момента използва средства, отпуснати от Зеления фонд за климата (ЗФК) и Глобалния екологичен фонд (ГЕФ), за да подсили съществуващите правителствени инициативи, насочени към справяне с него. Наскоро ГЕФ заделя средства за създаването на"селскостопански вериги с"нулево обезлесяване, които сред различните включени стокови вериги също предвиждат проект, включващ отглеждането на кафе в 23 провинции, граничещи с тропическите гори на Амазонка.

Имайки това предвид, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и животновъдството на Еквадор и Програмата на ООН за развитие обединяват усилията си, за да стартират инициатива в подкрепа на"кафето с"нулево обезлесяване с цел подобряване на доходите на производителите чрез повишаване на качеството и производителността на кафето.

LAVAZZA ВИНАГИ Е НА ПРЕДНАТА ЛИНИЯ НА УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ

Lavazza е единствената компания за изпичане на кафе, която подкрепя тази важна инициатива. Ролята ѝ беше да насърчава стандарта за кафе без обезлесяване в Еквадор и да подкрепя страната в производството на висококачествено кафе.

В края на 2019 г. в Кито беше подписано писмо за намерение между Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и животновъдството, Програмата на ООН за развитие и Lavazza за укрепване на сектора на кафето в Еквадор чрез започване на инициатива за нулево обезлесяване в страната. Това представлява фундаментална стъпка към устойчиво производство в сектора на кафето в съответствие с Целите за устойчиво развитие и Парижкото споразумение за климата.

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.