Откриване на устойчивостта
Кафето е като интересната история — удоволствие, което трябва да се сподели.


По време на пътуването си до Южна Америка през 1935 г., Луиджи Лаваца изразява разочарованието си, когато вижда, че непродаденото кафе се унищожава - гледка, която го засяга дълбоко, и в крайна сметка оформя визията му за това как трябва да се прави бизнес. Оттогава винаги обръщаме особено внимание на икономическото, човешкото, екологичното и културното наследство на страните, в които работим. С течение на годините това се превръща в конкретни действия в подкрепа на производителите и техните общности, както и в значима помощ за различни организации по света. Как го постигаме? Като споделяме своята визия и ангажименти с вътрешни и външни заинтересовани страни.


Целта на Lavazza е да създаде непрекъснат цикъл, в който иновативните продукти и процеси, качествените постижения и устойчивостта, се подхранват помежду си, благодарение на приноса на всички хора, с които си сътрудничим, в стремежа си към ежедневно подобрение по пътя към устойчивия растеж.


„Свят, който унищожава благата на природата, не е свят към който принадлежа“
ЛУИДЖИ ЛАВАЦА, 1935 г.
Нашият ангажимент
В продължение на четири поколения бизнес подходът на семейство Лаваца бива предаван на производителите, партньорите, сътрудниците и потребителите. Lavazza иска да продължи по този път, като приобщава всички заинтересовани страни, защото устойчивото развитие е споделена отговорност.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
Фондация Lavazza
Фондация Giuseppe e Pericle Lavazza Onlus, основана през 2004 г., подкрепя и прилага икономически, социални и екологични проекти за устойчивост в подкрепа на общностите, произвеждащи кафе, по целия свят.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
Докладът за устойчивост
За да сподели данните за социалната си и екологична ангажираност, от 2014 г. насам Lavazza всяка година публикува доклад за устойчивост.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

 

 

 

 

 

 

Програма за изучаване на кафето
Пътуване от Торино до Доминиканската република в търсене на света на устойчивото производство на кафе
ОТКРИЙТЕ СТУДЕНТИТЕ