Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
ALT alt

Съвършенство с нулево въздействие върху CO₂

Нашето кафе не би могло да бъде наистина съвършено, без да се погрижим за неговия въглероден отпечатък. Поради тази причина нашите капсули са въглеродно неутрални. Чисто съвършенство от сега нататък.

Съвършенство с нулево въздействие върху CO₂

Новите капсули Lavazza, съвместими с оригиналните кафе машини Nespresso*, са нашите първи въглеродно неутрални алуминиеви капсули.

Освен това като основополагащ стълб в нашия план за устойчиво бизнес развитие всички капсули Lavazza A Modo Mio отскоро също са въглеродно неутрални.

Истинско еспресо изживяване с Lavazza с отличните капсули с нулево въздействие на CO₂.

*Lavazza не е свързана с, одобрена или спонсорирана от Nespresso.

Новите CO₂-неутрални капсули Lavazza

Нашият подход към въглероден неутралитет започва с намаляване на емисиите по цялата верига на Lavazza за създаване на стойност. През 2020 г. започнахме нашето пътешествие към въглероден неутралитет чрез компенсиране на всички емисии от Ниво 1 и Ниво 2 на Lavazza Group. Това е част от нашия по-голям ангажимент към устойчивост, наречен Blend for Better.

Открийте повече

Какво конкретно значи това?

Нашият подход за въглеродна неутралност започва с намаляване на емисиите. Тъй като сме наясно, че всички емисии не могат да бъдат намалени наведнъж, Lavazza компенсира остатъчните емисии, купувайки въглеродни компенсации. За да закупува въглеродни кредити, Lavazza избира специални проекти, които са проверени и удостоверени съгласно международно признати методики и стандарти (VCS, CCB и CDM). Освен избягване и секвестиране на въглерод проектите също така предоставят и други екологични, социални и икономически ползи. Подкрепяйки тези проекти, подобряваме живота на местните общности по устойчив начин чрез справяне с климатичните изменения и чрез постигане на Целите за устойчиво развитие на ООН. Компенсираме нашите годишни въглеродни емисии по отношение на обемите продадени капсули.


Lavazza A Modo Mio


184 089 811 км с автомобил

Среден разход при транспорт в лек автомобил. Средната стойност взема предвид двигателите с вътрешно горене и електрическите автомобили, различните класове и размери на автомобилите и видовете гориво. За електрически автомобили се взема предвид само автомобил със среден размер.122 482 пътувания Рим – Берлин с кола

Пътуване от 1503 км с лек автомобил. Средната стойност взема предвид двигателите с вътрешно горене и електрическите автомобили, различните класове и размери на автомобилите и видовете гориво. За електрически автомобили се взема предвид само автомобил със среден размер.Произведени са 17 623 008 пакета хартия

За стандартен пакет хартия се считат 500 листа А4. Грамаж 75 г/м2, лека хартия с покритие, опаковката не се взема предвид.106 197 пътувания Париж–Ню Йорк на пътник

Пътуване от 5849,32 км със самолет на дълги разстояния. Заетост 80%.


Капсула, съвместима с машини Nespresso* Original


122 482 км с кола

Среден разход при транспорт в лек автомобил. Средната стойност взема предвид двигателите с вътрешно горене и електрическите автомобили, различните класове и размери на автомобилите и видовете гориво. За електрически автомобили се взема предвид само автомобил със среден размер.53 500 км Рим – Берлин с кола

Пътуване от 1503 км с лек автомобил. Средната стойност взема предвид двигателите с вътрешно горене и електрическите автомобили, различните класове и размери на автомобилите и видовете гориво. За електрически автомобили се взема предвид само автомобил със среден размер.Произведени са 7 697 670 пакета хартия

За стандартен пакет хартия се считат 500 листа А4. Грамаж 75 г/м2, лека хартия с покритие, опаковката не се взема предвид.46 386 пътувания Париж–Ню Йорк на пътник

Пътуване от 5849,32 км със самолет на дълги разстояния. Заетост 80%.


Жизнен цикъл на продуктите

CO₂-неутралните капсули на Lavazza включват компенсиране на емисиите, произведени през целия жизнен цикъл на продукта, от отглеждането на кафето до края на живота му през всички етапи на производство, транспорт и изхвърляне.

alt
Доставка на кафе
Пакетиране
Пакетиране
Производство и доставка
Производство и доставка
Дистрибуция
Дистрибуция
Потребление
Потребление
Край на живота
Край на живота
Доставка на кафе
Доставка на кафе
Пакетиране
alt
Производство и доставка
alt
Дистрибуция
alt
Край на живота
alt
alt
alt

Към постигане на CO₂-неутралност

Lavazza е един от водещите играчи в хранително-вкусовата промишленост в света. Ето защо производството на най-качественото кафе е само част от нашата мисия, тъй като тя би била безсмислена, ако не вземем предвид начина, по който го правим.

Ангажиментът ни е да направим най-доброто, което можем, за да използваме устойчиви ресурси, да осигуряваме честен труд на производителите на кафе и, разбира се, да намалим емисиите на CO₂ в нашата верига на доставки.

Иконите на италианското кафе с нулево въздействие върху CO₂

Превъзходството на блендовете Lavazza е събрано в нашите нови въглеродно неутрални алуминиеви капсули за кафе. Lavazza компенсира всички емисии от този продукт за нулево въздействие на CO₂.

Открийте повече

A Modo Mio като начин на живот

Всяка капсула кафе Lavazza A Modo Mio е резултат от опита и страстта към кафето на Lavazza. Разгледайте всички разновидности и се докоснете до най-италианския начин да се насладите на еспресото.

Открийте повече

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.