Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
ALT alt

ВЪРХОВИ ПОСТИЖЕНИЯ С КОМПЕНСИРАНЕ НА ЕМИСИИТЕ ОТ CO₂

Нашите капсули кафе не биха могли да бъдат истински съвършени, ако не се погрижим за техния въглероден отпечатък. Затова нашите продукти са изработени така, че да компенсират емисиите от CO₂. Сега вече са наистина върховни.

От днес, всички капсули на Lavazza са съвместими с Nespresso* Original, Lavazza A Modo Mio Capsules, Lavazza Firma и капсулите Lavazza Blue компенсират емисиите си от CO₂. Класическото и уникално изживяване на Lavazza с всички аромати и вкусове на нашите блендове, сега се предлага в първокласни капсули с компенсирани емисии от CO₂.

*Lavazza не е свързана с, одобрена или спонсорирана от Nespresso.

Жизнен цикъл на продуктите

Въведените дейности за компенсация на емисиите на CO₂ при производството на капсулите на Lavazza, съвместими с Nespresso* Original, капсулите Lavazza A Modo Mio, Lavazza Firma и капсулите Lavazza Blue обхващат целия жизнен цикъл на продукта - от отглеждането на кафе до края на живота на продукта, през всички етапи на производство, транспорт и унищожаване на отпадъците.

alt
Доставка на кафе
Пакетиране
Пакетиране
Производство
Производство
Дистрибуция
Дистрибуция
Потребление
Потребление
Край на живота
Край на живота
Доставка на кафе
Доставка на кафе
Пакетиране
alt
Производство
alt
Дистрибуция
alt
Употреба 
alt
alt
alt

Какво конкретно значи това?

Lavazza е един от водещите световни играчи в хранително-вкусовата промишленост. Затова производството на кафе с най-добро качество е само част от нашата мисия, защото няма да представлява нищо, без да обмислим как да го направим.

Ангажиментът ни е да направим най-доброто, което можем, за да използваме устойчиви ресурси, да осигуряваме честен труд на производителите на кафе и, разбира се, да намалим емисиите на CO₂ в нашата верига на доставки.

Нашият подход към въглеродна неутралност започва с намаляване на емисиите. Тъй като сме наясно, че не всички емисии могат да бъдат намалени наведнъж, Lavazza използва въглеродно компенсиране на остатъчните емисии, като подкрепя различни проекти.

Избрани от Lavazza Group примери на проекти за компенсиране на въглеродните емисии

Чили

Хидрокинетична електроцентрала в Чили

Проектът „Chacayes Community Funds“ е свързан с електроцентрала, разположена в долината Качапоал в Чили. Стартиран през 2011 г., той играе важна роля, като отговаря на нарастващото търсене на електроенергия в страната и намалява емисиите на CO2, допринасяйки за икономическия растеж и устойчивото развитие на местните общности. Например, за последните две години са обучени над 200 души, а 80 от тях са намерили работа. 

Бразилия

Проект за хидроелектроцентрала Телес Пириш

Проектът се състои в изграждането на хидроелектроцентралата „Телес Пириш“, една от най-ефективните в Бразилия, която може да снабдява с енергия около 13,5 милиона жители. Общо 44 социално-екологични програми са били разработени в рамките на проекта, включително програми за екологично образование, възстановяване на горите и опазване на земите. Освен това, са били разработени 12 програми, които са предназначени изключително за защита на местните коренни общности в региона.

Бразилия

Вятърни електроцентрали в Santa Clara

Проектът включва изграждането и експлоатацията на седем нови електроцентрали за производство на електричество от вятър. Дейността на проекта допринася за устойчивото развитие на държавата, като спомага за местната екологична устойчивост и създаване на работни места, както и насърчава технологичното обучение и развитие. 

Хондурас

Проект за вятърни електроцентрали в Cerro de Hula

Проектът ще бъде първият вятърен парк, свързан с националната взаимосвързана система на Хондурас. Той допринася за устойчивото развитие на Хондурас, като намалява емисиите на парникови газове и вноса на изкопаеми горива. Чрез местни инвестиции проектът ще подобри икономиката на територията и ще създаде нови възможности за заетост. Отговаряйки на растящото търсене на енергия и водейки прехода от производство на изкопаеми горива, проектът ще демонстрира възпроизводимостта на технологиите за чиста енергия. 

Мексико

Проект за вятърни електроцентрали в Оаксака

Отчитането на емисиите през този проект произтича от производството на чиста електроенергия в мексиканските вятърни паркове в Оахака. Те произвеждат чиста енергия за около 700 000 мексикански домакинства, което означава годишно намаление на емисиите с 670 000 на tCO2eq в атмосферата. Това може да се счита за еквивалента на захващането на CO2, извършено от гора от 33,5 милиона дървета. В Оаксака до момента са инвестирани над 500 000 евро за подобряване на качеството на живот на повече от 12 000 души.

Капсулите на Lavazza с компенсиране на емисиите от CO₂

Това е част от по-големият ангажимент на Lavazza Group към устойчивост, наречен Blend for Better. Той обхваща много проекти, следващи целите за устойчиво развитие на ООН за 2030 г. в 4 ключови области: грижа за околната среда, изграждане на благоприятен цикъл, създаване на възможности и образование за промяна.

Открийте повече
alt
Lavazza
alt
Опазване на климата
alt
Екологична устойчивост
alt
Съзнателна устойчивост
Отговорно използване на ресурсите
Lavazza
Опазване на климата
Съвършенството на Lavazza в капсули, съвместими с Nespresso*

Превъзходството на блендовете Lavazza е събрано в нашите нови въглеродно неутрални алуминиеви капсули за кафе. Lavazza компенсира всички емисии, дължащи се на този продукт.

Открийте повече
A Modo Mio като начин на живот

Всяка капсула кафе Lavazza A Modo Mio е резултат от опита и страстта към кафето на Lavazza. Разгледайте всички разновидности и се докоснете до истинския италиански начин да се насладите на еспресо.

Открийте повече

УСЛУГИ ЗА ХРАНИТЕЛНИЯ БИЗНЕС С КАПСУЛИТЕ BLUE

Перфектно качество в чашата за хотелиерството и ресторантьорството

Открийте нашите блендове кафе за баристи, за да споделите незабравимото изживяване с клиенти.

Открийте повече

BUSINESS SOLUTIONS С КАПСУЛИТЕ BLUE

Чудесна чаша кафе @work

Капсулите Lavazza BLUE носят типичното кафе изживяване за малки и средни работни места.

Открийте повече

КАПСУЛИ FIRMA

Качествено кафе с професионален вкус за офиса

Новите капсули Lavazza Firma са създадени, за да донесат безупречния вкус и аромат на перфектното италианско еспресо на работното Ви място.

Открийте повече

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.