Business
РЕШЕНИЯ ЗА ХРАНИТЕЛНИ УСЛУГИ
@БИЗНЕС РЕШЕНИЯ
alt alt

МНОГОТО ЛИЦА НА СВЕТА НА КАФЕТО

Coffee Sapiens разкрива света на кафето с надеждата, че разбирането ще култивира иновации

От екипа на Lavazza 3 минути

От момента, в който основава фондация elBulli през 2015 г., влиятелният и иновативен испански главен готвач Феран Адриа има за цел да публикува енциклопедия за сектора на изисканите ресторанти в западния свят, базирана на методологията Sapiens, методология, която ни позволява да организираме знания по конкретна тема с исторически, социополитически и социокултурен подход.

Интересен факт: Sapiens, латинска дума, означаваща „този, който знае“.

ПОРЕДИЦАТА „БУЛИПЕДИЯ“

Тъй като съсредоточава по-голямата част от времето си в изследвания в света на храните, Адриа създава това, което сега е известно като поредицата „Булипедия“. Тази поредица, която се състои от няколко тома, обсъжда западната гастрономия и включва експерти от различни дисциплини, търсещи иновации. Докато първите три тома от поредицата разглеждат вина, напитки и коктейли, тази енциклопедия също така е посветила цял том на произхода на кафето и културата около него. 


 

ОБЕКТ НА ИЗСЛЕДВАНЕ Е КАФЕТО

Известен също като Coffee Sapiens, този том свидетелства за 20-годишното пътуване на Адриа заедно с Lavazza, което го вдъхновява и да анализира кафето през призмата на метода Sapiens. Благодарение на истории, написани от изследователи и учени, томът Coffee Sapiens от поредицата „Булпедия“ споделя интригуващата сложност на кафето във всичките му форми и проявления.

Написано в сътрудничество с университета Поленцо, Coffee Sapiens се стреми да разбере кафето далеч отвъд ръба на чашата. Томът обсъжда задълбочено произхода и историята на кафето и неговите многобройни лица: как се е родило, какво се е случило, какво представлява за западната култура и защо трябва да бъде уважавано.

КАКВА Е ИСТИНАТА ЗА КАФЕТО?

Този том обхваща четири основни тематични направления: кафето като необработен продукт (растението), кафето като продукт, създаден от човека (от зърната до смляното кафе), кафето като гастрономическа разработка (от суровия продукт до напитката) и кафето като гастрономическо изживяване (с акцент върху дейността на  кафе бар). Въпреки това, за да се обсъди всеки тематичен маршрут в ясни подробности, томът Coffee Sapiens е допълнително разделен на 14 отделни глави. 

Така че, независимо дали сте ентусиаст, начинаещ или експерт в света на кафето, това проучване е създадено, за да задълбочи разбирането ви по темата за кафето и да разшири гледната ви точка за това какво представлява то в света днес.

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.