Business
РЕШЕНИЯ ЗА ХРАНИТЕЛНИ УСЛУГИ
@БИЗНЕС РЕШЕНИЯ
alt alt

KAFA: ИСТИНСКИ КАФЕ СПЕЦИАЛИТЕТ

Интригуващата история зад изключителен и рядък бленд кафе с екзотичен произход.

От екипа на Lavazza 2 минути

Едно от най-добрите кафета в света, Кафа е вид кафе, произхождащ от сърцето на етиопската тропическа гора, където започва историята на кафето Арабика.

Кафа идва от първото растение, от което са произлезли всички останали кафе култури и тъй като това първо растение е изникнало преди много векове, много други са продължили да растат спонтанно оттогава – или поне така гласи историята.

Поколения наред общностите в този регион са предавали тайните как най-добре да запазят растенията Кафа и да берат плодовете им. Например прибирането на реколтата се извършва изключително на ръка след внимателна селекция на суровите зърна, а сушенето се извършва естествено на слънце.

 

 

ОТКЪДЕ ИДВА НАИМЕНОВАНИЕТО КАФА?


 

 

Сред многото истории в света на кафето една от най-популярните и завладяващи е тази за млад пастир на име Калди, който живял в района на Кафа около 850 г. сл. Хр.

Според приказката Калди открил плодовете на кафето благодарение на своите кози. Забелязал, че след поглъщането на някои червени плодове те се държат странно, изпълнени с твърде много енергия и възбуда. Калди решил сам да опита червените плодове, както и любопитен монах, който минавал покрай него. И двамата били развълнувани от ефекта на червените плодове.

Това откритие дало път на нова традиция, която се поддържа от поколения и се споделя по целия свят. От този момент нататък монасите в района на Араба Феликс започнали да пият отвари, направени от плодовете на кафето, за да се наслаждават на чудните му ефекти.

 

 

КАКВО Е ТОЛКОВА СПЕЦИАЛНОТО НА КАФА?

Кафа е изключителен и рядък бленд кафе. Смело, дълготрайно и плътно кафе изживяване, създадено за тези, които търсят смес, която е различна и наистина специална: перфектната комбинация за истински ценител на кафето. Бавното му изпичане запазва органолептичните му качества и това е тайната за перфектния баланс между отличителния му аромат, вкус и тяло.

Твърди се, че кафето Кафа е възникнало както като растение, а по-късно като напитка в района на Кафа в Етиопия, където в момента има между 6000 и 10 000 култури от растението Кафа.

Всъщност Етиопия е отправната точка за пътуването на Coffee Sapiens.  Coffee Sapiens е проучването, написано от шеф Феран Адриа в сътрудничество с Lavazza и университета Поленцо, което разкрива много истории от света на кафето с надеждата, че разбирането на неговата история ще култивира иновации в тази област.

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.