УСТОЙЧИВИ КАЧЕСТВЕНИ БЛЕНДОВЕ

Колекция от професионални блендове, съдържащи кафе от територии и общности, участващи в проекти за устойчиво развитие.

ОТДАДЕНОСТТА НА ФОНДАЦИЯ „LAVAZZA“, ПОДНЕСЕНА ВЪВ ВСЯКА ЧАША

La Reserva de ¡Tierra! е колекция от устойчиви качествени блендове, посветени на професионалните баристи.
Всеки бленд от гамата La reserve de ¡Tierra! съдържа кафе от територии и общности, участващи в проекти за социална отговорност, които се организират и управляват от фондация „Lavazza“.


Кафето от гама La Reserva de ¡Tierra! е синоним на съвършенство и устойчивост – произхожда от сертифицирани ферми от Rainforest Alliance или сертифицирани ферми за биологично чисто производство, старателно подбрано и нежно изпечено, за да ви поднесе уникално устойчиво вкусово изживяване от корените на кафето.


Фондация „Lavazza“ насърчава и финансира международни проекти за устойчивост в държавите, където се отглежда кафе.


¡Tierra! е името на проектите за устойчивост, предприети от компанията през 2002 г., които са в полза на три общности от малки производители на кафе в Перу, Колумбия и Хондурас, и вече е придобило по-широк смисъл в проектите за устойчивост, управлявани от фондация „Lavazza“ (пряко или в партньорство с доставчици, международни организации и неправителствени организации) на 3 континента в 17 държави, включваща 24 проекта и над 97 000 бенефициери.    

НАУЧЕТЕ ЗА ФОНДАЦИЯ „LAVAZZA“
Съвършенството е в детайлите

Lavazza винаги купува кафе директно от производители и местни търговци на кафе въз основа на специфични критерии за подбор, разработени благодарение на техническата подкрепа на нашите експерти по кафето.


Зърната кафе на La Reserva de ¡Tierra! са внимателно подбрани и изпечени чрез комбинация от традиционен барабанен метод и въздушна конвекция. Чрез нашето „нежно“ изпичане гарантираме дълготраен вкус и запазване на ароматите.    

 

 

Гамата La Reserva de ¡Tierra!

Гамата La Reserva de ¡Tierra! на Lavazza е цялостно предложение по отношение на вкусови профили и системи за извличане. Ароматният произход, балансираните блендове и по-интензивно кафе  се предлагат под формата на еспресо, филтърно кафе и капсули Blue, за да задоволят всички вкусове и да изпълнят всички оперативни нужди за уникално кафе изживяване всеки път.

ОТКРИЙТЕ ГАМАТА

 

 

 

 

 

Справяне с изменението на климата в Бразилия

ЛАМБАРИ – БРАЗИЛИЯ

 

Фондация „Lavazza“ обучава общо 1000 членове на домакинства от над 35 фермерски организации на добри земеделски практики, на адаптиране към изменението на климата и засилване на организационното развитие.

НАУЧЕТЕ ЗА ПРОДУКТИТЕ

 

 

 

Възстановяване на плантацията за кафе в Колумбия

МЕТА – КОЛУМБИЯ

 

Когато конфликтът с ФАРК (Las Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia, Революционните въоръжени сили на Колумбия) приключи, фондация „Lavazza“ насърчи възраждането на плантации за кафе чрез подобряване на качеството и производителността и въведе стандарта за устойчиво земеделие на Rainforest Alliance.

НАУЧЕТЕ ЗА ПРОДУКТИТЕ

 

 

 

Подобряване на устойчивото благосъстояние на земеделските производители в Никарагуа

ХИНОТЕГА – НИКАРАГУА

 

Тригодишен цикъл на обучение за подобряване на благосъстоянието на 25 малки общности на производители на кафе чрез посещения за техническа помощ, цифрово събиране на полеви данни и обучения за устойчиви земеделски практики.

НАУЧЕТЕ ЗА ПРОДУКТИТЕ

 

 

 

Устойчиво отглеждане на кафе в Мексико

ЧИАПАС – МЕКСИКО

 

Фондация „Lavazza“ подсилва устойчивостта на 900 производители на кафе чрез обучение за производствени практики и практики след прибиране на реколтата, изграждането на 60 слънчеви сушилни и курсове за управление на кооперативи.

Също така помага за обновяването на плантацията за кафе чрез добавяне на нови парцели за кафе.

НАУЧЕТЕ ЗА ПРОДУКТИТЕ

 

 

 

*Мин. 30% до 100% сертифицирано кафе

Блендовете La Reserva de ¡Tierra! са сертифицирани от Rainforest Alliance.


Печатът на Rainforest Alliance означава, че земеделските производители следват по-устойчиви земеделски практики, които опазват горите, подобряват препитанието им, насърчават правата на човека сред работниците в земеделските стопанства и им помагат да смекчат и да се адаптират към климатичната криза. За да научите повече за Rainforest Alliance, посетете www.rainforest-alliance.org.    

Обучение в подкрепа на качеството

Всеки ден Учебният център на Lavazza провежда обучителни курсове за професионалисти, като предлага задълбочено разбиране на суровината и процесите на трансформация, насърчавайки култура на качествено кафе.

Учебният център на Lavazza също така е официално сертифициран като Premier Training Campus (Първокласен тренировъчен кампус) от Асоциацията за специално кафе (Specialty Coffee Association, SCA) – най-известната асоциация в света за насърчаване на високи постижения в света на кафето.

Lavazza е и първата компания за кафе в Италия, която разполага с дегустационна зала „Q-Grader“, което означава специална стая, където може да се получи квалификацията, присъдена от SCA на дегустаторите на зелено кафе.

НАУЧЕТЕ ЗА ТАЙНИТЕ НА Q-GRADER