Business
РЕШЕНИЯ ЗА ХРАНИТЕЛНИ УСЛУГИ
@БИЗНЕС РЕШЕНИЯ
alt alt

Устойчиви качествени блендове

Колекция от професионални блендове, съдържащи кафе на зърна от територии и общности, участващи в проекти за устойчиво развитие.

ОТДАДЕНОСТТА НА ФОНДАЦИЯ „LAVAZZA“, ПОДНЕСЕНА ВЪВ ВСЯКА ЧАША

La Reserva de ¡Tierra! е нашата колекция от устойчиви качествени блендове, посветени на професионалните баристи

Всеки бленд от гамата La Reserva de ¡Tierra! съдържа кафе на зърна от територии и общности, участващи в проекти за социална отговорност, които се организират и управляват от фондация „Lavazza“

Блендовете La Reserva de ¡Tierra! са синоним на съвършенство и устойчивост – произхождат от сертифицирани ферми от Rainforest Alliance или сертифицирани ферми за биологично чисто производство, старателно подбрано и нежно изпечено, за да ви поднесе уникално устойчиво вкусово изживяване от кафе с произход. 

Фондация „Lavazza“ насърчава и финансира международни проекти за устойчивост в държавите, където се отглежда кафе. 

¡Tierra! е името на проектите за устойчивост, стартирани от компанията през 2002 г. Тези проекти, които облагодетелстват три малки общности от производители на кафе в Перу, Колумбия и Хондурас, сега са част от по-голям устойчив проект, управляван от фондация „Lavazza“ (директно или в партньорство с доставчици, международни организации и неправителствени организации) на 3 континента в 17 държави, включващи 24 проекта и над 97 000 бенефициери

СЪВЪРШЕНСТВОТО Е В ДЕТАЙЛИТЕ

Lavazza винаги купува кафе директно от производители и местни търговци на кафе въз основа на специфични критерии за подбор, разработени благодарение на техническата подкрепа на нашите експерти по кафето.

Зърната кафе на La Reserva de ¡Tierra! са внимателно подбрани и изпечени чрез комбинация от традиционен барабанен метод и въздушна конвекция. Благодарение на нашето „нежно“ изпичане, гарантираме дълготраен вкус и запазване на ароматите.     

ГАМАТА LA RESERVA DE ¡TIERRA!

Гамата La Reserva de ¡Tierra! на Lavazza е цялостно предложение по отношение на вкусови профили и системи за извличане. Ароматният произход, балансираните блендове и по-интензивно кафе се предлагат под формата на еспресо, филтърно кафе и капсули Blue, за да задоволят всички вкусове и да изпълнят всички оперативни нужди за уникално кафе изживяване всеки път. 

 

СПРАВЯНЕ С ИЗМЕНЕНИЕТО НА КЛИМАТА В БРАЗИЛИЯ

ЛАМБАРИ – БРАЗИЛИЯ 
Фондация „Lavazza“ обучава общо 1000 членове на домакинства от над 35 фермерски организации на добри земеделски практики за адаптиране към изменението на климата и засилване на организационното развитие. 

 

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПЛАНТАЦИЯ ЗА КАФЕ В КОЛУМБИЯ

МЕТА – КОЛУМБИЯ 
Когато конфликтът с ФАРК (Las Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia, Революционните въоръжени сили на Колумбия) приключи, фондация „Lavazza“ насърчи възраждането на плантации за кафе чрез подобряване на качеството и производителността и въведе стандарта за устойчиво земеделие на Rainforest Alliance. 

 

ПОДОБРЯВАНЕ НА УСТОЙЧИВОТО БЛАГОСЪСТОЯНИЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В НИКАРАГУА

ХИНОТЕГА – НИКАРАГУА 
Тригодишен цикъл на обучение за подобряване на благосъстоянието на 25 малки общности на производители на кафе чрез посещения за техническа помощ, цифрово събиране на полеви данни и обучения за устойчиви земеделски практики. 

 

КУЛТИВИРАНЕ НА ПО-УСТОЙЧИВО КАФЕ В ИНДИЯ

КАРНАТАКА – ИНДИЯ 
Фондация „Lavazza“ подобрява конкурентоспособността на производството на кафе чрез директна подкрепа на около 1000 дребни производители на кафе и техните семейства. Организацията на местните земеделски производители получи сертификат UTZ (сега част от Rainforest Alliance) и беше подкрепена от Lavazza при предоставянето на услуги на членовете, както и в насърчаването на участието на жените. 

 

УСТОЙЧИВО ОТГЛЕЖДАНЕ НА КАФЕ В МЕКСИКО

ЧИАПАС – МЕКСИКО 
Фондация „Lavazza“ подсилва устойчивостта на 900 производители на кафе чрез обучение за производствени практики и практики след прибиране на реколтата, изграждане на 60 слънчеви сушилни и курсове за управление на кооперативи. 

Също така помага за обновяването на плантацията за кафе чрез добавяне на нови парцели за кафе. 

 

БЛЕНДОВЕТЕ LA RESERVA DE ¡TIERRA! СА СЕРТИФИЦИРАНИ ОТ RAINFOREST ALLIANCE

*Мин. 30% до 100% сертифицирано кафе

Печатът на Rainforest Alliance означава, че земеделските производители следват по-устойчиви земеделски практики, опазващи горите, които подобряват препитанието им, насърчават правата на човека сред фермерите в земеделските стопанства и им помагат да смекчат и да се адаптират към климатичната криза. 

 

LA RESERVA DE ¡TIERRA! COFFEE DEFENDERS

Общността на баристите и любителите на кафето, целящи да подкрепят фермерите и да разпространяват културата на добро кафе в името на устойчивостта. Научете за нашия ежедневен ангажимент да произвеждаме по-добро кафе и по-добри продукти, от плантацията до чашата. 

 

ОБУЧЕНИЕ В ПОДКРЕПА НА КАЧЕСТВОТО

Всеки ден Training Center на Lavazza провежда обучителни курсове за професионалисти, като предлага задълбочено разбиране на суровините и процесите на трансформация, насърчавайки култура на качествено кафе. 

Training Center на Lavazza също така е официално сертифициран като Premier Training Campus (Първокласен тренировъчен кампус) от Асоциацията за специално кафе (Specialty Coffee Association, SCA) – най-известната асоциация в света за насърчаване на високи постижения в света на кафето. 

Lavazza е и първата компания за кафе в Италия, която разполага с дегустационна зала „Q-Grader“, което означава специална стая, където може да се получи квалификацията, присъдена от SCA на дегустаторите на зелено кафе. 

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.