Lavazza с Eataly
Където върховете на кафето придобиват нови, ексклузивни форми.


Lavazza и Eataly имат обща цел: да промотират най-доброто от храната на Италия, за да може всеки да се наслади на ненадминати сетивни изживявания. Eataly въздига италианската култура в света, като кулминацията на вкусовото изживяване не може да мине без Lavazza – любимото кафе на Италия от 1895 г. насам.

Регионални кафета
Преоткрийте вкусовете на недалечното минало: сетивно пътуване из регионите на Италия... в чаша. Регионалните кафета на Lavazza са свързани с най-автентичната традиция, като идеално се комбинират с иновативните оригинални рецепти, създадени от Учебния център на Lavazza специално за Eataly.
Bavareisa torinese
Специалитет от Торино с начало през 18 век, който е в основата на известния „бичерин“, обичан от много известни личности, включително Кавур, Дюма и Хемингуей. Оригиналната напитка „баварейса“ (bavareisa) е смесица от кафе, шоколад и кремообразно мляко, подсладена със сироп.
Кафе „Падуа“
Кафето с ароматизирана с мента сметана и поръсено с какао е специалитет от Падуа. То е популярно сред интелектуалците, политиците, учените и студентите по баровете на града от 1800 г. насам.
Кафе „Салентино“
Изобретено през 1950-те в малък бар в Лече, където се превръща в истински летен специалитет. За да го приготвите, комбинирайте лед, бадемово мляко и еспресо, така че кафето хем да се охлажда, хем да запази всичките си аромати.
Неаполитанско кафе
Класика, комбинираща кафе с лешници. Идеята се появява в Средновековието – в Неапол, разбира се – но бързо се разпространява в цяла Италия и дори Европа.
Калабрийско кафе
Кафе, бренди и женско биле: трите съставки в основата на рецептата от Калабрия. Отглеждането на женско биле е традиция в Южна Италия, локализирана в древността главно в Калабрия. Сега представлява над 80% от националното производство.