Заводи за производство
Кафе, страст и експертен опит в производствената система на Lavazza

Производствената система на Lavazza се състои от шест завода: три в Италия, един във Франция, един в Индия и един в Бразилия. Продуктите, произведени в италианските обекти, са предназначени за международния пазар, а тези от чуждестранните обекти са за местния пазар.

По света
Торино
Торино
Първият завод
Печене и опаковане на зърна и смлени продукти (печено и смляно). Заводът в Торино е един от най-големите и най-модерните в света за печене и производство на кафе. Всяка фаза на процеса е автоматизирана и се контролира от компютърна система.
Гатарина
Гатарина
Родното място на автоматите за кафе
Капсулите за системите Lavazza Espresso Point, Lavazza BLUE и Lavazza A Modo Mio се произвеждат в Гатарина. Наскоро фирмата предприе важни инвестиции за увеличаване на производствената дейност и за технологично обновление на завода.
Pozzilli
Pozzilli
От Италия – без кофеин за целия свят
Основан през 1991 г. заводът Pozzilli използва естествен метод за отделяне на кофеина от зеленото кафе посредством въглероден диоксид: съединение, което се намира във въздуха, който дишаме, и в газираната вода, която пием.
Франция
Франция
На френския пазар с Carte Noire
През 2016 г. Lavazza интегрира в производствената си структура френския завод в Лаверун. По този начин тя навлезе в един от топ петте пазара на кафе, днес втори по важност за компанията.
Индия
Индия
Продукти за местния вендинг пазар
През 2007 г. Lavazza откри девето дъщерно дружество в Индия. Индийският завод в Шри Сити, щат Андра Прадеш, покрива нуждите на местния вендинг пазар и предвижда производството на кафе за вътрешния пазар.
Бразилия
Бразилия
От Бемпоста, кафе за Бразилия
През 2008 г. Lavazza придобива компаниите Café Grão Nobre и Café Terra Brasil. Бразилският завод за печене на кафе в курорта Трес Риос, щат Рио де Жанейро, обслужва местния пазар.