
Оценка
Преди няколко години компанията се зае с оценка на екологичното въздействие на някои от основните й продукти. За целта се използва методологичен подход – Оценка на жизнения цикъл (LCA) – за проверка на суровините, методите на преработка в страните на произход на кафето и в производствените цехове в Италия, пакетирането, кафе машините, транспорта на суровини и готовите продукти, както и изхвърлянето на използваните продукти.
Докладът за устойчивост е представен за първи път през 2012 г. Компанията отчете постигнатите резултати с ангажимента си за устойчивост и изяви решимост да продължи да работи по този път.
Проектът на Lavazza ¡Tierra! включва Бразилия, Индия, Перу и Танзания, като в него участват все повече земеделски производители. Във фотографската история, разказана от емоционалните и богати на смисъл снимки на Стив МакКъри, всяко изображение представя живота без филтър.