1927
Растеж – от магазин до малък бизнес. През ранните следвоенни години Торино изживява икономически бум. Fiat започва да произвежда автомобили в завода Лингото и магазинът на Lavazza прераства в малка компания.
1927
Иновации

Luigi Lavazza SpA е основана през 1927 г., на улица „Джулио Чезаре“ 65. Компанията се състои от Луиджи Лаваца, съпругата му Емилия и децата му Мария, Марио и Джузепе, известен като Бепе. Те учредяват компанията Luigi Lavazza с капитал от 1,5 млн. лири. Оттук започва завладяването на италианския пазар посредством парка от малки превозни средства и развиваща се мрежа за продажби. За нас е огромно удоволствие да подчертаем важната роля на двете жени – Емилия и Мария – сред общо петимата учредители.

Продукт

През тези години Lavazza внедрява Pergamin: опаковка, състояща се от два слоя хартия, запазваща всички вкусове на кафето. Това позволява на семействата да купуват по-големи количества кафе и да го съхраняват в продължение на няколко дни у дома. Това е първата стъпка към опаковката на Lavazza, която и днес все още виждаме в магазините.

Комуникация

Името на фирмата – Luigi Lavazza – се появява в брошурата за колекцията с фигурки „Concorso del Leone” (1937) редом с тези на другите компании, участвали в инициативата.

Продължете пътуването
1947