La Centrale – Зона за събития на Lavazza

Бившата централа или електроцентралата на Енел на улица „Болоня“ е построена през 1897 г. от торинския инженер Еремегилдо Перини за Società Anonima Elettrica Alta, Италия. Планът, изготвен от архитектурно бюро Cino Zucchi Architetti, е да се обнови сградата, чиито 4500 кв.м. са предназначени за функции от обществен интерес, и да подсили архитектурата, по-специално внушителното машинно отделение.

Основната част от завода Lavazza се превъща в страхотно гъвкаво пространство, в което могат да се настанят до 1000 души за културни, музикални и артистични мероприятия и дейности. Издигнатото пространство отвътре, което е независимо и повдигнато, има две заседателни зали с общо 220 места.

Два новопроектирани ресторанта ще бъдат разположени в страничната част с изглед към новия площад-градина:
  • гурме ресторант Condividere от Lavazza в сътрудничество с известния каталонски готвач Феран Адрия, и сценография, проектирана от Данте Ферети, и с кухня от Федерико Занай. Ресторантът е на приземния етаж с директен достъп от улица „Пиза“ и пиацата, като ще бъде с отлична храна и обслужване и безпрецедентна концепция, реализирана на 540 кв.м., с 50 места за сядане.
  • Бистро, обща ресторантска зона, разработена в сътрудничество със Slow Food, също отваря врати;