Градината-площад
Обществените пространства в проекта Nuvola включват голяма градина-площад, обхващаща две сгради и обединяваща новото и историческото строителство в карето Nuvola, като с това се създава нова пешеходна връзка между улица „Анкона“ и улица „Болоня“ по оста, пресечена от улица „Парма“. Атриумът на новата централа на Lavazza е покритo отворено пространство, свързващо централния площад с офисите и музея Lavazza към площада Бреша.
Местата за сядане на площада се състоят от дълги пейки от бял гранит от Сардиния, които се издигат от земята в криволичещи линии, образуващи пътеки и създаващи интимни места за почивка в близост до градините. Централен фонтан допринася за микроклимата далеч от шума и визуалния хаос на града.
Гъсти храсти и наземни растения красят леко повдигнатите повърхности на зелените площи, като създаат компактни зелени маси на фона на дърветата. При избора на растителни видове е заложено на такива, чиито размери и коренови системи са подходящи за дълбочината на почвения слой, с предпочитание към по-устойчивите видове, като цялата повърхност се покрива от навес от дървета и храсти, за да се избегнат големи площи с райграс, изискващи редовна поддръжка. Включването на дървета и цъфтящи храсти, балансиращи широколистните и вечнозелени растения, гарантира постоянен цъфтеж през сезоните, от пролетта до есента. Особено внимание е обърнато на ароматните видове като османтус, саркокока, люляк и филаделфус.
В двата сутеренни етажа под площада е създаден обществен паркинг с отделен вход за посетители на Lavazza.