Археологическият обект
По време на изкопните работи за новия център за корпоративно управление на Lavazza археолозите откриват останките на погребална църква на ъгъла между Corso Palermo и Via Ancona. Тя датира от началото на християнството и първоначално е била построена върху по-ранен некропол.
В сътрудничество с архитекти от Cino Zucchi, проектът Nuvola е променен, за да защити това изненадващо и важно откритие. Църквата с централен неф с размери 12,70 м на 20 м съдържа няколко гробници във вътрешния си и външен периметър. Датирането на комплекса е проблематично, но архитектурните му особености предполагат периода между втората половина на IV и V век сл. Хр. Възможно е църквата да е била посветена на Св. Секундус, чиито реликви са били преместени зад градските стени при заплахата от нахлуването на сарацините, в началото на 10 век.
Идентифицираната археологическа зона е 1600 кв.м., 400 кв.м. от които попадат под новия център за корпоративно управление на Lavazza. Остъклена зона на нивото на улицата и подходящо осветление позволяват на минувачите да видят останките на базиликата.
През юли 2014 г. Lavazza, град Торино и Soprintendenza Archeologia del Piemonte подписват споразумение за разработване и подобряване на археологическия обект. За ефективното запазване на площта, улесняване на оттичането на дъждовна вода и предпазване от слънцето се поставя метален капак с дървени плоскости, обработен с гъсто, но лека растително покритие. Пътека с информационни табели позволява на посетителите да видят обекта по улица „Палермо“ и на ъгъла с улица „Анкона“.