НАЗАД
8 минути


Nuvola Lavazza: Новият център за корпоративно управление е интелигентен, иновативен и устойчив

05-06-2017 • Корпоративни

Торино, май 2017 г. – всичко е готово: хората се нанасят в Nuvola, като над 600 служители вдъхват живот на новия централен офис на Lavazza на адрес ул. Болоня 32. Новите офиси, разработени от архитект Чино Зучи, са в сърцето на мултифункционалното пространство от прибл.18 500 м2, което дава ново лице на Боргата Аурора.

 

 

„Хората са наистина ентусиазирани, че се местят в Nuvola Lavazza. Четвъртото поколение на семейството е движещата сила зад проекта за създаване на нова визитна картичка на Lavazza по света. Главният офис е синтезът на това как виждаме съвременното предприятие: като манифест, който очертава различните етапи от историята ни – минало, настояще и бъдеще – на език от хармонични и последователни преходи. Ние не просто преместваме бюрата на хората от една сграда в друга, а целим ускорена интеграция, в пространство, което е едновременно стимулиращо и фокусирано върху хората: предизвикателно, комфортно и технологично напредничаво работно място, където хората могат да работят заедно, и в по-тясна връзка между централния офис в Торино и над 90 държави, в които компанията работи“, казва Джузепе Лаваца, вицепрезидент на компанията.

Сградата Nuvola вече е готова да посрещне голямото семейство на служителите на Lavazza. Функционалните области са разработени в сътрудничество с работни екипи в смарт работна среда, с иновативно обзавеждане за по-лесно споделяне, по-висока ефективност и комфорт и благополучие. Над 90% от пространството е отворено и предоставя места за срещи, почивка и заседателни зали с най-новите технологии за лесно свързване с колегите в чужбина. По този начин всичко в сградата Lavazza Nuvola насърчава творчеството и сътрудничеството, реално и виртуално.

 

 

Lavazza организира преместването от историческите сгради на Corso Novara и Via Tollegno по устойчив начин, като отчита нуждите на района. Столовата на компанията, обзавеждането, канцеларските материали, компютрите и технологичното оборудване са реорганизирани с помощта на интелигентния дизайн, за да се сведе до минимум въздействието върху околната среда. Приблизително 3000 продукта са дарени на външни организации, включително училища и болници. Фондацията Cottolengo например получи столовата на компанията, която ще се използва за социални дейности, социално подпомагане, паства, благотворителни сдружения, гражданска защита и противопожарната бригада на летището на Caselle Torinese. Освен това преди преместването всички служители имаха възможност да закупят на символична цена предмети и обзавеждане, представляващи интерес за тях, като приходите от продажбата са дарени на институции по техен избор.

 

 

Преместването в Lavazza Nuvola също така улеснява някои лични избори за „устойчива мобилност“. Служителите например могат да се абонират или да подновяват годишните си карти за обществен транспорт на по-ниска цена; да извършват споделени пътувания в автомобилите на други служители, като най-успешните инициативи се поощряват допълнително; да използват фитнес зала на работното си място с индивидуална програма, зоната за релакс и иновативни трапезария и бистро, чието отваряне предстои, и които ще са на разположение на всички служители на Lavazza, но и на обществеността, с три различни зони за хранене, посветени на уличната кухня, традиционна италианска кухня, и тревна площ. Менютата са разработени в сътрудничество със Slow Food с оглед на качеството на храните и хранителния баланс.

 

 

Това е първата важна стъпка в изграждането на цялостната система Nuvola, в която в началото на 2018 г. също ще бъде открит Lavazza Museum de La Centrale, където ще се разполага гурме ресторантът Condividere от Lavazza, създаден с Феран Адрия със сценография от Данте Феретии и кухня от Федерико Занаси. Ще има място за мероприятия с капацитет до 1000 души за изложби, концерти и временни изложби. Освен Института за приложно изкуство на дизайна, дом на над повече от 500 италиански и международни професионални творци и художници и открит през 2013 г., комплексът ще включва обществени паркоместа, градински двор и археологическа зона с останки от ранна Християнска базилика от 4 – 5 век от н.е., разкрита при изкопните работи.

 

 

„Нова, удобна, технологична и внимателно проектирана среда за благополучието на всички наши сътрудници: Lavazza Nuvola е всичко това и ние вярваме, че тя може да представлява добавена стойност не само за хората на Lavazza, но и за целия град. Реновирането на сгради с историческа и архитектурна стойност в неизползвана, но стратегически разположена индустриална зона в Торино, наш дом в последните 120 години, подчертава важността на тази област в историята на нашата компания“,казва Марко Лаваца, вицепрезидент. „Устойчивата същност на новата централа на Lavazza бе проявена в процеса на проектиране посредством заявлението за LEED GOLD сертифициране, както и в мерките, въведени специално за нашите служители, като усъвършенстваните решения за мобилност или генерирането на стойност чрез даряване на мебели и обзавеждане на достойни каузи. В основата на Lavazza Nuvola стои идеята не само за подобряване на методите на работа, но и за качеството на живот на всички, които работят с нас и които благодарение на технологичните иновации на структурата ще усетят по-голяма гъвкавост при работа и по-хармоничен баланс между личния и професионалния живот.“

 

 

Новата централа кандидатства за сертификация на ниво LEED®GOLD. LEED ®, акроним за Лидерство в енергийния дизайн и дизайна на средата, е най-широко признатото в света сертифициране на енергийните и екологичните характеристики на сградите. Това е доброволна система за оценка както на нови, така и на съществуващи търговски, третични и жилищни сгради. Новият център за корпоративно управление отговаря на условията на LEED ® от избора на обекта до проектирането, изпълнението (80% възстановяване на стара сграда) и последващия мониторинг. Сградата е проектирана да максимизира комфорта на служителите на Lavazza, като същевременно се пести енергия и се постига намаляване на използваната питейна вода.

 

 

Lavazza също така работи за постигане на безхартиена среда с повишаване информираността на служителите за дигиталните процеси и отговорното използване на принтерите, както и рециклира над 45 тона хартия при преместването посредством дигитализирането на архивите ни. Целият проект бе придружен от интензивна вътрешна комуникационна стратегия за информиране на служителите миналата година в подготовка за преместването ни в сградата Nuvola на Lavazza с помощта на вътрешни посланици, които улесниха диалога и определиха най-добрите решения за още по-ефективно преместване в новия централен офис на Lavazza.

 

 

 

 

 

 

 

 

ИЗТЕГЛЯНЕ
ИЗТЕГЛЯНЕ
PDF DOC JPG