Бавно хранене
Магията на трансформацията.
От сифона през кафеварката Chemex до студено извлеченото кафе; от наливното до пресованото с въздух, без да пропускаме стандартната домакинска кафеварка, еспресото със сигурност е традиционното въплъщение на кафето, но ние ще Ви кажем защо не е единственото.
Кафеварка
Кафеварка
Безспорната италианска икона

Кафеварката е уред за приготвяне на кафе под налягане, проектирана от Алфонсо Биалети през 1933 г. През 1979 г. Lavazza представя Carmencita, вдъхновена от едноименната героиня от рекламните кампании през шейсетте години и създадена от дизайнера Марко Занусо. Кафеварката за кафе мока доставя в чашата жизнен вкус, средно тяло и интензивен аромат.

Сифон – вакуум
Сифон – вакуум
Кафе – наслада и за очите

Произходът на тази ефектна кафеварка може да бъде проследен до Германия от 19-ти век и Съединените щати в началото на 20 век. Тя първоначално е направена от стъкло и е много бавна – кафето се прави с контролирана инфузия, последвана от филтрация в двете камери на сифона. С такова приготовление можете да се насладите на изключително чисто и меко кафе.

Chemex
Chemex
Кафеварката, която покори МоМа

Тази филтърна кафеварка е проектирана от немеца Петер Шлумбом през 1941 г. Изтънченият и минималистичен дизайн, вдъхновен от лабораторната стъклария, е изложен в MoMA в Ню Йорк. Тя предоставя възможност за приготвяне на ръчно филтърно кафе в достатъчни количества за повече чаши. Технологичното и продуктово развитие водят до създаването на елегантната чаша с висока комплексност на аромата.

Pour-Over – V 60
Pour-Over – V 60
Кафе, филтърна хартия и геометрия

Това е система за филтърно кафе „от чашата“, изобретена в Германия от Мелита Бентц през 1908 г. Върху коничната перфорирана чаша се поставя специален хартиен филтър. И двете имат конична форма с ъгъл от 60°, откъдето идва и името. Тази система ви позволява бързо да приготвите чаша филтърно кафе, за да се насладите напълно на аромата на прясно сварено кафе.

Френска преса
Френска преса
Правилният избор за кафе с богат вкус

Тази кафеварка с преса е изобретена във Франция в средата на 19-ти век. Френската преса прави кафе с накисване в гореща вода и след това с помощта на буталото разделя утайката от кафето. Полученото кафе е ароматно и плътно.

Студено извлечено кафе
Студено извлечено кафе
Тайната на качественото студено кафе

Индонезия е родината на студено извлеченото кафе. Холандските търговци го донасят в Европа от Япония и то се превърна в наистина емблематичен продукт през последните десет години. Извлича се чрез бавно варене и предлага гладко и ароматно кафе без киселинност или горчиви нотки.