Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
15m

Съставки
  • 200 мл кафе (еспресо или мока)
  • 30 мл ликьор Caffè Borghetti
  • 6 жълтъка
  • 120 г кафява захар
  • 6 резена кекс Панетоне
  • 250 г млечен сладолед
  • плодове
Приготвяне

Метод

Отделете жълтъците от белтъците и ги поставете в тенджера със захарта, след това добавете кафето и ликьора. Разбъркайте с тел за бъркане и разбийте яйчения пунш на водна баня, докато сместа придобие мек вид и удвои обема си.

След това нарежете резените Панетоне и ги запечете леко на скара от двете страни.

Lavazza-Magazine-CookitRight-img-sx-01-panettone
Lavazza-Magazine-CookitRight-img-dx-01panettone

Поднасяне

Направете основа от яйчения пунш в чинията и сложете лъжица сладолед отгоре. Поставете резените Панетоне до него, украсете с плодове и поръсете всичко с пудра захар.

Lavazza-Magazine-CookitRight-img-sx-02-panettone
Lavazza-Magazine-CookitRight-img-dx-02-panettone

Идеалното кафе за тази рецепта

Passionale

Хармонично, плътно, сладко

От бразилска, азиатска и централно южноамериканска Арабика, интензивен и хармоничен вкус на еспресо с леко карамелизиран аромат и намек за шоколад. Пълна страст.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Някои предложения за вечеря днес: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 20m
Кекс с ечемик

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Талиатели с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 40m
Кафеен чийзкейк с медено желе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE
Сгответе отлично

Сгответе отлично

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE 10H
Хляб от Корасанска пшеница Kamut® с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Шоколадови фунийки с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА