„Еспресо" означава „произведено в момента: тази напитка се характеризира с бързия си метод на екстракция от машината (25 – 30 секунди) при налягане от 9 бара.
Публикувано на 16 юли 17
„Еспресо" означава „произведено в момента: тази напитка се характеризира с бързия си метод на екстракция от машината (25 – 30 секунди) при налягане от 9 бара.
Съвършенството на едно еспресо се дължи на комбинация от четири фактора: бленд, смилане, еспресо машина и умения.
Поднася се в чаша за еспресо с температура от около 75 °– 80 °С и с обем около 25 – 30 мл.
Идеалният каймак трябва да бъде плътен, еластичен, траен и с цвят на лешник. В никакъв случай не трябва да бъде пенлив, блед или твърде светъл или тъмен на цвят.