НАЗАД
TheCoffeeBook

Е като еспресо

Публикувано на 16 юли 17

Еспресото е признато за най-доброто италианско кафе по целия свят. То се характеризира с наличието на каймак, който италианците наричат „крема“ (10% от общия обем на напитката), плътен вкус и интензивен аромат.

 

 

„Еспресо" означава „произведено в момента: тази напитка се характеризира с бързия си метод на екстракция от машината (25 – 30 секунди) при налягане от 9 бара.

 

 

E come Espresso
E come Espresso

 

Съвършенството на едно еспресо се дължи на комбинация от четири фактора: бленд, смилане, еспресо машина и умения.

 

Поднася се в чаша за еспресо с температура от около 75 °– 80 °С и с обем около 25 – 30 мл.

 

Идеалният каймак трябва да бъде плътен, еластичен, траен и с цвят на лешник. В никакъв случай не трябва да бъде пенлив, блед или твърде светъл или тъмен на цвят.

 

 

Открихме други статии, които могат да ви интересуват...

MAGAZINE
К като кафе

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Б като бленд

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
И като интензитет

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Г като горчиво

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
П като пяна

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
О като обработка

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
В като вкус

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
И като изпичане

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Р като Робуста

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Т като тяло

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ