Съвършенство с нулево въздействие върху  CO2

Нашето кафе нямаше да е отлично, ако не се грижехме и за въглеродния ни отпечатък върху природата. Това е причината нашите кафе капсули да са направени с нулево въздействие по отношение на CO₂. Уникалният, безпогрешен аромат на еспресо Lavazza за една по-добра планета.


Съвършенство с нулево въздействие върху CO₂

Нашите нови алуминиеви капсули за кафе Lavazza,  съвместими с оригиналните кафемашини Nespresso* , са първите от гамата на Lavazza, произведени с нулево въздействие на CO₂, направени да Ви предложат автентичното изживяване на истинското еспресо Lavazza заедно с уникалните аромати и вкусове на Вашите любими блендове.   

 

В допълнение, цялата гама кафе капсули Lavazza A Modo Mio също наскоро постигна целта за компенсиране на емисиите. Ключов резултат за нашите цели за устойчиво развитие.

 

Качествено кафе с италианско превъзходство в отлична капсула за кафе с нулево въздействие върху CO₂.

 

*Забележка: Lavazza не е свързана с, одобрена от или спонсорирана от Nespresso 

Новите кафе капсули, направени с нулево въздействие на CO₂

Нашият подход към CO₂ неутралност започва с намаляване на емисиите по цялата производствена верига. През 2020 г. започнахме нашето пътуване, компенсирайки преките емисии и достигайки пълно компенсиране. Всичко това е част от нашия най-широк ангажимент към устойчивостта, инициатива, наречена Blend for Better. Част от това са проекти, които следват целите на ООН за устойчиво развитие за 2030 г. в четири области: Грижа за околната среда, изграждане на благоприятен цикъл, създаване на възможности и образование за промяна.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

 

На какво конкретно отговаря?

Нашият подход към въглеродна неутралност започва с намаляване на емисиите. Тъй като знаем, че не можем да намалим всички емисии наведнъж, Lavazza настоя за компенсиране на остатъчните емисии чрез подкрепа на различни проекти. Следователно ние компенсираме нашите емисии по отношение на обема на продадените кафе капсули.

Жизненият цикъл на продукта

Кафе капсулите Lavazza с нулево въздействие на CO₂ се състоят от компенсирането на всички емисии, генерирани за целия жизнен цикъл на продукта, от отглеждането до изхвърлянето, включително производствения процес и транспорта.

<p>1. Доставка<br>
 на кафето</p>

1. Доставка
на кафето

Ние компенсираме всички емисии, свързани с количеството произведено кафе във всяка фаза на веригата за доставки (и транспорта до завода за печене).

<p>2. Производство</p>

2. Производство

Компенсираме всички емисии, свързани с производствените процеси, чрез които суровините се трансформират в крайния продукт.

<p>3. Пакетиране </p>

3. Пакетиране

Компенсираме всички емисии, свързани с материалите, производството и транспорта на опаковките.

<p>4. Дистрибуция<br>
</p>

4. Дистрибуция

Ние компенсираме всички емисии, свързани с дистрибуцията на крайния продукт, от завода за производство до центровете за разпространение.

<p>5.&nbsp;Потребление &nbsp;</p>

5. Потребление  

Компенсираме емисиите, свързани с потреблението на крайния продукт, като например енергията, използвана от кафе машините.

<p>6. Разположение</p>

6. Разположение

Ние също компенсираме емисиите, свързани с всички фази, през които минава крайният продукт. (например изхвърляне на опаковки и кафе въз основа на специфичния регулаторен и оперативен контекст на всяка страна).

Нулево въздействие на CO₂, идваме

Lavazza е един от най-големите световни играчи в сектора на храните и селското стопанство. Поради тази причина за нас производството на кафе с възможно най-добро качество е само една част от нашата мисия, защото това не се брои за нищо, освен ако не обмислим и как го правим.  


Ангажираме се да направим всичко възможно, за да използваме устойчиви ресурси, да осигурим справедливи условия за нашите производители на кафе и, разбира се, да намалим емисиите на CO₂ в нашата производствена верига на доставки.

 

*Lavazza не е свързана с, одобрена от или спонсорирана от Nespresso

Иконите на италианското кафе с нулево въздействие върху CO₂.

Превъзходството на блендовете Lavazza в нашите нови въглеродно неутрални алуминиеви капсули за кафе. 


Lavazza компенсира емисиите от този продукт за нулево въздействие на CO₂.

ОТКРИЙТЕ ГАМАТА