Sigep 2017

Ексклузивно представяне на Lavazza ¡Tierra! на Sigep 2017 

Lavazza също така присъства и на 38-то издание на Sigep, италианското международно търговско шоу, което със своите дегустации, семинари, състезания и лаборатории, посветени на сладоледа, създаването на сладкиши, печивата и изпичането на кафе, е сред водещите кулинарни събития, посветени на сладките изкушения. Това бе и идеалната възможност за премиерата на новия бленд ¡Tierra! Colombia, новата добавка в престижната колекция ¡Tierra! с устойчиво качество и вкус, идващи от лицензираните ферми на Rainforest Alliance, където отличите производствени качества се съчетават с уважение към околната среда и социална отговорност. Нов продукт, обединяващ водещите тенденции в света на кафето: устойчивост, уважение към произхода и внимателна подготовка на продуктите.

Мултисетивно изживяване

На Sigep 2017 Lavazza представи и специалното издание на Kafa, едно от най-добре оценяваните кафета в света. Това ексклузивно, висококачествено кафе с единичен произход произлиза от етиопските гори, където кафето расте спонтанно с минималната намеса на местните жители. Усещането от тази скъпоценна 100% Арабика е уникално като неговия произход: отчетлива структура и букет от аромати с наситени флорални нотки. Специалното издание Кafa се характеризира с еволюция на сетивния профил и елегантна опаковка с отличителен тон и подчертаващ ексклузивността му дизайн. Специално за повода, някои от най-добрите национални майстор-готвачи проведоха специални демонстрационни сесии и създадоха на живо ексклузивни рецепти, комбиниращи новите блендове на Lavazza, създадени с различни методи на екстракция. Братята Кристиан и Мануел Костарди работеха с Alteco, а Kafa оживя в ръцете на майстор-сладкаря Лорета Фанела. Уникално пътешествие за сетивата бе организирано от Учебния център на Lavazza, като професионални баристи показаха на посетителите различните методи на подготовка и екстракция на кафе, както и тънкостите на лате изкуството и миксологията. Сред тях бе и Денис Зопи, чиито новаторски алкохолни напитки бяха комбинирани с кафе по уникален мултисетивен начин за приятни изживявания в по-късните часове на вечерта.