Salon du Chocolat

Lavazza в Salon du Chocolat 2017 

Lavazza и Eraclea - два от символите за качество на произведеното в Италия - за кафе и горещ шоколад, се завръщат триумфално в Salon du Chocolat в Милано. Салонът дава уникална възможност за среща на майсторите на шоколадови изделия с най-добрите в индустрията на място, изпълнено със събития, шоута и културни прояви, по започналата в Париж през 1994 г. инициатива за запознаване на широката публика с най-доброто в света на шоколада. Днес салонът обхваща 30 града на четири континента и се смята за най-важното събитие в света на „храната за боговете“. От 2016 г. също така се провежда и в Милано.

Много дегустации и добро настроение 

Lavazza, главният спонсор на събитието, за трета поредна година представя стилните си, специално разработени за целта кулинарни продукти. Блендът ¡Tierra! от сертифицирани ферми Rainforest Alliance, е звездата на шоуто. Колекция от фини блендове, смесени с артистичност от Lavazza за перфектното сливане на вкус от самия първоизточник. В Sensory Bar се проведе дегустация на специалното издание на Kafa, 100% Арабика с единен произход и изключително високо качество, съчетано с ром, ароматни вина и шоколад gran cru. Лорета Фанела, известен майстор-сладкар и посланик на марката Lavazza, представи бадемово-бананови бонбони с кафе Kafa на Lavazza с пудинг с шоколад и кафе с анасонов бисквит с кафе Lavazza’s ¡Tierra!. Денис Зопи и близкият му приятел Лука Андре от Vegan Academy приготвиха различни коктейли на базата на ¡Tierra! и кафе Kafa на Lavazza.