Ренато Ардовино

Ренато Ардовино е една от водещите фигури в дизайна на италиански торти. Роден в Пестум, Ренато има занаятчийски цех в Батипаля (провинция Салерно), където създава изумителни творения от тесто, захар и глазура.

 

След като завършва Академията по изкуство, Ренато Ардовино бива привлечен от приготвянето на торти, в което той влага творчески хъс, усет за дизайн и цвят по образец на най-добрите майстори в света.

 

Първите си стъпки в света на гастрономията прави преди 20 години, когато работи като управител на ресторанта на общинския театър в Салерно и купува кафенето му, за да го преобрази във виенски стил. 

 

Все по-силното му вдъхновение през годините се дължи и на множеството сътрудничества с едни от най-добрите майстори в дизайна на торти. Стилът му е елегантен и изтънчен, но мечтателен и цветен, както се вижда от неговите творения: от сватбени торти до торти за деца. Благодарение на артистичния си талант Ренато Ардовино успява бързо да се изкачи до челната десятка сред италианските майстори на торти.

 

От януари 2018 г. е посланик на марката за Eraclea, след като е неин клиент приблизително от 20 години. Дори когато използва прости рецепти с продуктите на Eraclea, със способността си да изненадва той успява да превърне дори обикновената пауза за кафе в артистично изживяване.

 

От 2012 г. той е едно от новите лица на Real Time и водещ на две телевизионни шоута: „Torte in Corso con Renato“ („Приготвяне на торти с Ренато“) и „My Cake Design“ („Моят дизайн на торти“). През 2013 г., издателство Rizzoli издава първата му книга „Torte in Corso con Renato“, която бързо става бестселър.

 

Другите майстор-готвачи

Лорета Фанела
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Алфредо Русо
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Морено Чедрони
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА