Дени Амброази
Дени Амброази
Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:
IDA (Париж).
С калабрийски корени, но роден в Мантуа през 1987 г., Дени Амброази навлиза в традиционните рецепти на 14-годишна възраст, когато започва да помага на баща си в кухнята. След кулинарното училище, той се мести в Имола, за да работи в Ristorante San Domenico, където бива обучен в техниките на високата кухня. Между Италия и Франция - където се мести през 2006 г. - той работи с Джанкарло Пербелини, Кики Дакоста и Уилям Ледьой, но истинската повратна точка за него е срещата му с Ален Дюкас. Награденият с множество звезди „Мишлен“ шеф взима Амброази като су-шеф, като му поверява отговорност за ресторанта си Jules Verne до януари 2015 г. Наученото от Дюкас позволява на Дени да експериментира с тайните на френската традиция и четири месеца по-късно да отвори първия си ресторант - IDA в Париж. Следват оличия за най-добър чуждестранен ресторант и най-добра карбонара от Le Figaro и пътеводителя Pudlowski.
През 2016 г. опитът му от другата страна на Алпите се превръща в книга: „L’Italia di Denny Imbroisi, 45 ricette di un italiano a Parigi“ („Италията на Дени Амброази, 45 рецепти от италианец в Париж“). Майстор-готвачът показва как традицията може да се интерпретира със смесване на две европейски култури, като извлече най-доброто от всяка от тях. През същата година той бива номиниран за посланик на марката Lavazza и участва в Identità Golose, където предлага своята паста талиолини на основата на кафе Kafa.
През 2017 г. отваря Epoca - най-добрият италиански ресторант във Франция, според Express. През същата година, заедно с Ришар Тоа и Симоне Занони представя новаторски рецепти със символа на Lavazza на турнира Ролан Гарос в Париж.
Ресторант IDA
Благодарение на невероятния си екип и жизнерадостния му, празничен дух, IDA показва на своите гости италианския начин на живот и кулинарно изкуство.
Другите майстор-готвачи