Дени Амброази

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

IDA (Париж). 

С калабрийски корени, но роден в Мантуа през 1987 г., Дени Амброази навлиза в традиционните рецепти на 14-годишна възраст, когато започва да помага на баща си в кухнята. След кулинарното училище, той се мести в Имола, за да работи в Ristorante San Domenico, където бива обучен в техниките на високата кухня. Между Италия и Франция - където се мести през 2006 г. - той работи с Джанкарло Пербелини, Кики Дакоста и Уилям Ледьой, но истинската повратна точка за него е срещата му с Ален Дюкас. Награденият с множество звезди „Мишлен“ шеф взима Амброази като су-шеф, като му поверява отговорност за ресторанта си Jules Verne до януари 2015 г. Наученото от Дюкас позволява на Дени да експериментира с тайните на френската традиция и четири месеца по-късно да отвори първия си ресторант - IDA в Париж. Следват оличия за най-добър чуждестранен ресторант и най-добра карбонара от Le Figaro и пътеводителя Pudlowski. 

Denny_Imbroisi_foto_01
Denny_Imbroisi_foto_02

През 2016 г. опитът му от другата страна на Алпите се превръща в книга: „L’Italia di Denny Imbroisi, 45 ricette di un italiano a Parigi“ („Италията на Дени Амброази, 45 рецепти от италианец в Париж“). Майстор-готвачът показва как традицията може да се интерпретира със смесване на две европейски култури, като извлече най-доброто от всяка от тях. През същата година той бива номиниран за посланик на марката Lavazza и участва в Identità Golose, където предлага своята паста талиолини на основата на кафе Kafa.

 

denny_imbroisi_gallery_D_02
denny_imbroisi_gallery_D_03

През 2017 г. отваря Epoca - най-добрият италиански ресторант във Франция, според Express. През същата година, заедно с Ришар Тоа и Симоне Занони представя новаторски рецепти със символа на Lavazza на турнира Ролан Гарос в Париж.

Ресторант IDA

Благодарение на невероятния си екип и жизнерадостния му, празничен дух, IDA показва на своите гости италианския начин на живот и кулинарно изкуство.

Другите майстор-готвачи

Лионел Жиро
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Вивиeн Дюрoн
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Беатриз Гонзалес
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Яник Трашан
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Симон Занони
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА