Пригответе чаша горещо еспресо и разтворете в него Lavazza Prontissimo!. 

Разбийте охладената сметана, докато получите желаната консистенция, и я оставете в хладилника, а Вие се заемете с яйцата.

Отделете жълтъците от белтъците.

Добавете 100 г захар към жълтъците и разбъркайте с електрически миксер, докато получите гъст мус (около 3 минути) и след това го прибавете към битата сметана.

Не забравяйте да бъркате бавно.

Разбийте белтъците на твърд сняг с 50 г от останалата захар.

Добавeте всичко към крема с жълтъците, като бъркате от дъното нагоре.

След като получите еднородна смес, добавете студеното кафе и разбъркайте бавно.

Сложете сладоледа в купа, покрийте го с фолио и приберете във фризера.