Пригответе чаша горещо еспресо и разтворете в него Lavazza Prontissimo!.
Разбийте охладената сметана, докато получите желаната консистенция, и я оставете в хладилника, а Вие се заемете с яйцата.
Отделете жълтъците от белтъците.
Добавете 100 г захар към жълтъците и разбъркайте с електрически миксер, докато получите гъст мус (около 3 минути) и след това го прибавете към битата сметана.
Не забравяйте да бъркате бавно.
Разбийте белтъците на твърд сняг с 50 г от останалата захар.
Добавeте всичко към крема с жълтъците, като бъркате от дъното нагоре.
След като получите еднородна смес, добавете студеното кафе и разбъркайте бавно.
Сложете сладоледа в купа, покрийте го с фолио и приберете във фризера.