За рибата
Нарежете филето от риба тон на 4 парчета и отстранете мазнините, ако има такива.
След това разрежете ябълката наполовина: оставете едната половина да се маринова в лимона, а другата в еспресото в продължение на 10 часа.
За рибата
Нарежете филето от риба тон на 4 парчета и отстранете мазнините, ако има такива.
След това разрежете ябълката наполовина: оставете едната половина да се маринова в лимона, а другата в еспресото в продължение на 10 часа.
Ситно накълцайте ментата и магданоза, нарежете авокадото на филийки и подправете със сол и лимонов сок.
Вземете двете половини от ябълката и ги нарежете на тънки филийки.
За соса
Смесете портокала, лимона, захарта и канелата и след това добавете кафето.
За муса
Почистете авокадото, смесете месото му със зехтин ектра върджин, лют червен пипер и лимонов сок и добавете кафето.
Претрийте сместа през фина цедка и добавете сметаната.
Съхранявайте сместа в хладилника, преди да я сложите в съда.
За украса
Оставете ябълката да се маринова с лимона, поръсете със захар и изсушете във фурната на 90 °С за два часа, като я обръщате на всеки 30 минути.
Подредете резените ябълка, авокадо и сьомга на чиния, добавете муса и завършете ястието, като аранжирате рибата тон със соса.
Специални благодарности на Кристиан Грациани, възпитаник на IFSE Кулинарен институт-школа по изискана кухня и сладкарство.
Идеалното кафе за тази рецепта
Divino
Кадифено, с изискан и шоколадов вкус
Бленд от първокласни Робуста и Арабика за кадифено еспресо с нотки на шоколад и ликьор, придружени от лек намек за сушени плодове. Божествен кофеин.