Салата с риба тон

ТРУДНОСТ
10H

Съставки
За рибата
  • 360 г филе от риба тон
  • 1 стрък мента
  • 1 стрък магданоз
  • 1 ябълка
  • 1 авокадо
  • сол на вкус
  • 1 лимон
  • 80 г кафе еспресо
  • фъстъчено масло на вкус
За соса
  • 160 г портокал
  • 80 г лимон
  • 20 г кафе еспресо
  • канела на вкус
  • захар на вкус
За муса
  • 4 бр. авокадо
  • 160 г кафе еспресо
  • лют червен пипер на вкус
  • 40 г лайм
  • 200 г сметана
  • зехтин екстра върджин на вкус
Приготвяне

Метод

За рибата

Нарежете филето от риба тон на 4 парчета и отстранете мазнините, ако има такива.

След това разрежете ябълката наполовина: оставете едната половина да се маринова в лимона, а другата в еспресото в продължение на 10 часа.

 

Insalata di tonno
Insalata di tonno
Insalata di tonno

Ситно накълцайте ментата и магданоза, нарежете авокадото на филийки и подправете със сол и лимонов сок.

Вземете двете половини от ябълката и ги нарежете на тънки филийки.

За соса

Смесете портокала, лимона, захарта и канелата и след това добавете кафето.

 

За муса

Почистете авокадото, смесете месото му със зехтин ектра върджин, лют червен пипер и лимонов сок и добавете кафето.

Претрийте сместа през фина цедка и добавете сметаната.

Съхранявайте сместа в хладилника, преди да я сложите в съда. 

 

За украса

Оставете ябълката да се маринова с лимона, поръсете със захар и изсушете във фурната на 90 °С за два часа, като я обръщате на всеки 30 минути.

 

 

Поднасяне

Подредете резените ябълка, авокадо и сьомга на чиния, добавете муса и завършете ястието, като аранжирате рибата тон със соса.

 

Insalata di tonno
Insalata di tonno

 

Специални благодарности на Кристиан Грациани, възпитаник на IFSE Кулинарен институт-школа по изискана кухня и сладкарство.

 

 

Идеалното кафе за тази рецепта

Divino

Кадифено, с изискан и шоколадов вкус

Бленд от първокласни Робуста и Арабика за кадифено еспресо с нотки на шоколад и ликьор, придружени от лек намек за сушени плодове. Божествен кофеин.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА