Салата с риба тон

ТРУДНОСТ
10H

Съставки
За рибата
  • 360 г филе от риба тон
  • 1 стрък мента
  • 1 стрък магданоз
  • 1 ябълка
  • 1 авокадо
  • сол на вкус
  • 1 лимон
  • 80 г кафе еспресо
  • фъстъчено масло на вкус
За соса
  • 160 г портокал
  • 80 г лимон
  • 20 г кафе еспресо
  • канела на вкус
  • захар на вкус
За муса
  • 4 бр. авокадо
  • 160 г кафе еспресо
  • лют червен пипер на вкус
  • 40 г лайм
  • 200 г сметана
  • зехтин екстра върджин на вкус
Приготвяне

Метод

За рибата

Нарежете филето от риба тон на 4 парчета и отстранете мазнините, ако има такива.

След това разрежете ябълката наполовина: оставете едната половина да се маринова в лимона, а другата в еспресото в продължение на 10 часа.

 

Insalata di tonno
Insalata di tonno
Insalata di tonno

Ситно накълцайте ментата и магданоза, нарежете авокадото на филийки и подправете със сол и лимонов сок.

Вземете двете половини от ябълката и ги нарежете на тънки филийки.

За соса

Смесете портокала, лимона, захарта и канелата и след това добавете кафето.

 

За муса

Почистете авокадото, смесете месото му със зехтин ектра върджин, лют червен пипер и лимонов сок и добавете кафето.

Претрийте сместа през фина цедка и добавете сметаната.

Съхранявайте сместа в хладилника, преди да я сложите в съда. 

 

За украса

Оставете ябълката да се маринова с лимона, поръсете със захар и изсушете във фурната на 90 °С за два часа, като я обръщате на всеки 30 минути.

 

 

Поднасяне

Подредете резените ябълка, авокадо и сьомга на чиния, добавете муса и завършете ястието, като аранжирате рибата тон със соса.

 

Insalata di tonno
Insalata di tonno

 

Специални благодарности на Кристиан Грациани, възпитаник на IFSE Кулинарен институт-школа по изискана кухня и сладкарство.

 

 

Идеалното кафе за тази рецепта

Divino

Кадифено, с изискан и шоколадов вкус

Бленд от първокласни Робуста и Арабика за кадифено еспресо с нотки на шоколад и ликьор, придружени от лек намек за сушени плодове. Божествен кофеин.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 15m
Безглутенова кафеена торта

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА