Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
1H

Съставки
  • 100 г биволска моцарела DOP от Кампания
  • 2 г мляко
  • 180 г пресен спанак
  • 4 миди
  • 4 червени скариди
  • 140 г неосолена риба треска (дебелата част от филето)
  • 12 каперси
  • 180 г варени зърна фасул (90 г неварени)
  • 50 г кафе (еспресо или мока)
  • 12 г масло
  • 1 скилидка чесън
  • 3 стръка мащерка
  • 2 стръка пресен риган
  • Сол на вкус
  • Пипер на вкус
  • Брашно тип 00, колкото е необходимо
  • Зехтин екстра върджин, колкото е необходимо
  • Кълнове от червено цвекло, колкото е необходимо
  • Кафе на прах, колкото е необходимо
Приготвяне
МУСЪТ ОТ ФАСУЛ С АРОМАТ НА КАФЕ

Загрейте фасула за около 8 минути в касерола с половината масло и малко вода; след това добавете кафето и гответе още 2 минути. След като е готово, ако е необходимо, разбъркайте и прецедете, докато получите гладък, равномерен крем; след това смесете с останалото масло, подправете със сол и черен пипер и дръжте топло на водна баня, покрито с тънко пластмасово фолио.

Приготвяне

Мусът от фасул с аромат на кафе

Загрейте фасула за около 8 минути в касерола с половината масло и малко вода; след това добавете кафето и гответе още 2 минути. 
След като е готово, ако е необходимо, разбъркайте и прецедете, докато получите гладък, равномерен крем; след това смесете с останалото масло, подправете със сол и черен пипер и дръжте топло на водна баня, покрито с тънко пластмасово фолио.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-01_sx
Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-02_dx

Крем от биволска моцарела

Смесете моцарела кубчетата с млякото и малко сол; накрая емулгирайте с екстра върджин зехтин, докато получите гладък и компактен крем.


Хрупкавият спанак

Измийте и подсушете листата на спанака и бързо ги сотирайте в тигана с екстра върджин зехтин, 1/2 скилидка чесън, подправете със сол и черен пипер.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-03
САЛАТАТА ОТ МОРСКИ ДАРОВЕ
Извадете червените скариди от черупката им, но оставете опашката; нарежете треската на кубчета от около 35 грама и махнете черупките на мидите. Бързо запържете рибата в екстра върджин зехтина с останалата половин скилидка чесън и стръкче мащерка. Подправете със сол и черен пипер.

Поднасяне

Поставете първо крема от фасула и биволската моцарела, след това хрупкавия спанак; поставете морските дарове на върха и украсете с кълнове от цвекло, останалата мащерка, пресен риган и кафе на прах.

Някои предложения за вечеря днес: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА