Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
1H

Съставки
  • 100 г биволска моцарела DOP от Кампания
  • 2 г мляко
  • 180 г пресен спанак
  • 4 миди
  • 4 червени скариди
  • 140 г неосолена риба треска (дебелата част от филето)
  • 12 каперси
  • 180 г варени зърна фасул (90 г неварени)
  • 50 г кафе (еспресо или мока)
  • 12 г масло
  • 1 скилидка чесън
  • 3 стръка мащерка
  • 2 стръка пресен риган
  • Сол на вкус
  • Пипер на вкус
  • Брашно тип 00, колкото е необходимо
  • Зехтин екстра върджин, колкото е необходимо
  • Кълнове от червено цвекло, колкото е необходимо
  • Кафе на прах, колкото е необходимо
Приготвяне
МУСЪТ ОТ ФАСУЛ С АРОМАТ НА КАФЕ

Загрейте фасула за около 8 минути в касерола с половината масло и малко вода; след това добавете кафето и гответе още 2 минути. След като е готово, ако е необходимо, разбъркайте и прецедете, докато получите гладък, равномерен крем; след това смесете с останалото масло, подправете със сол и черен пипер и дръжте топло на водна баня, покрито с тънко пластмасово фолио.

Приготвяне

Мусът от фасул с аромат на кафе

Загрейте фасула за около 8 минути в касерола с половината масло и малко вода; след това добавете кафето и гответе още 2 минути. 
След като е готово, ако е необходимо, разбъркайте и прецедете, докато получите гладък, равномерен крем; след това смесете с останалото масло, подправете със сол и черен пипер и дръжте топло на водна баня, покрито с тънко пластмасово фолио.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-01_sx
Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-02_dx

Крем от биволска моцарела

Смесете моцарела кубчетата с млякото и малко сол; накрая емулгирайте с екстра върджин зехтин, докато получите гладък и компактен крем.


Хрупкавият спанак

Измийте и подсушете листата на спанака и бързо ги сотирайте в тигана с екстра върджин зехтин, 1/2 скилидка чесън, подправете със сол и черен пипер.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-03
САЛАТАТА ОТ МОРСКИ ДАРОВЕ
Извадете червените скариди от черупката им, но оставете опашката; нарежете треската на кубчета от около 35 грама и махнете черупките на мидите. Бързо запържете рибата в екстра върджин зехтина с останалата половин скилидка чесън и стръкче мащерка. Подправете със сол и черен пипер.

Поднасяне

Поставете първо крема от фасула и биволската моцарела, след това хрупкавия спанак; поставете морските дарове на върха и украсете с кълнове от цвекло, останалата мащерка, пресен риган и кафе на прах.

Някои предложения за вечеря днес: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 15m
Безглутенова кафеена торта

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА