Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
15m

Съставки
За крема с тиква
  • 300 г тиква
  • 5 г лук
  • 1 л зеленчуков бульон
  • сол на вкус
  • зехтин екстра върджин на вкус
За наденицата
  • 250 г наденица
  • 10 г лук
  • сол на вкус
  • зехтин екстра върджин на вкус
За ризотото
  • 240 г ориз карнароли
  • 50 мл бяло вино
  • 150 г сирене робиола
  • 25 г масло
  • 2 чаши еспресо
  • 5 г лук
  • сол на вкус
  • пипер на вкус
  • магданоз на вкус
  • зехтин екстра върджин на вкус
Приготвяне

Метод

Пригответе тиквата, като нарежете част от нея на филийки, посипете с малко захар и я оставите да засъхне във фурната на 90° за около 1 – 1:30 ч.

Запържете лука в тиган, нарежете останалата тиква на кубчета и я запържете до кафяво в продължение на няколко минути, като разбърквате, за да не залепва. Добавете постепенно зеленчуковия бульон, докато тиквата се свари: трябва да се превърне в мека и кремообразна смес.

В друг тиган загрейте зехтин и запържете лук до кафяво. Добавете нарязаната наденица и я раздробете с тел за бъркане, за да се разпадне на дребни парчета.

Пригответе и шишчета с парчета наденичка, които, веднага щом оризът е готов, ще трябва да изпържите в тиган с малко зехтин.

4Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_01
5Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_01

В тенджера загрейте зехтина с нарязания лук, добавете ориза и го оставете да се запържи. След 2 – 3 минути задушете с бялото вино. Оставете ориза да се свари още 15 – 20 мин и когато започне да остава без течност, добавете черпак много горещ бульон.

Добавете тиквата, сиренето Робиола, ситно нарязаната наденица и накрая, еспресото. 

Добавете с разбъркване маслото, пипер, сол и магданоз на вкус.

Поднасяне

Украсете ръба на чиния с линия зехтин и поръсете малко кафе със сито. Аранжирайте ориза и поставете наденичките на шишче до него. Довършете ястието, като го украсите със сушената тиква и малко магданоз.

7Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_02
8Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_02

Идеалното кафе за тази рецепта

Qualità Rossa

Балансиран аромат, плътен и дълготраен

При единението на естествената бразилска Арабика и Робуста митът живее в богатото, балансирано и плътно еспресо. Червена италианска страст.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Някои предложения за вечеря днес: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 40m
Кафеен чийзкейк с медено желе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА