Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
15m

Съставки
За крема с тиква
  • 300 г тиква
  • 5 г лук
  • 1 л зеленчуков бульон
  • сол на вкус
  • зехтин екстра върджин на вкус
За наденицата
  • 250 г наденица
  • 10 г лук
  • сол на вкус
  • зехтин екстра върджин на вкус
За ризотото
  • 240 г ориз карнароли
  • 50 мл бяло вино
  • 150 г сирене робиола
  • 25 г масло
  • 2 чаши еспресо
  • 5 г лук
  • сол на вкус
  • пипер на вкус
  • магданоз на вкус
  • зехтин екстра върджин на вкус
Приготвяне

Метод

Пригответе тиквата, като нарежете част от нея на филийки, посипете с малко захар и я оставите да засъхне във фурната на 90° за около 1 – 1:30 ч.

Запържете лука в тиган, нарежете останалата тиква на кубчета и я запържете до кафяво в продължение на няколко минути, като разбърквате, за да не залепва. Добавете постепенно зеленчуковия бульон, докато тиквата се свари: трябва да се превърне в мека и кремообразна смес.

В друг тиган загрейте зехтин и запържете лук до кафяво. Добавете нарязаната наденица и я раздробете с тел за бъркане, за да се разпадне на дребни парчета.

Пригответе и шишчета с парчета наденичка, които, веднага щом оризът е готов, ще трябва да изпържите в тиган с малко зехтин.

4Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_01
5Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_01

В тенджера загрейте зехтина с нарязания лук, добавете ориза и го оставете да се запържи. След 2 – 3 минути задушете с бялото вино. Оставете ориза да се свари още 15 – 20 мин и когато започне да остава без течност, добавете черпак много горещ бульон.

Добавете тиквата, сиренето Робиола, ситно нарязаната наденица и накрая, еспресото. 

Добавете с разбъркване маслото, пипер, сол и магданоз на вкус.

Поднасяне

Украсете ръба на чиния с линия зехтин и поръсете малко кафе със сито. Аранжирайте ориза и поставете наденичките на шишче до него. Довършете ястието, като го украсите със сушената тиква и малко магданоз.

7Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_02
8Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_02

Идеалното кафе за тази рецепта

Qualità Rossa

Балансиран аромат, плътен и дълготраен

При единението на естествената бразилска Арабика и Робуста митът живее в богатото, балансирано и плътно еспресо. Червена италианска страст.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Някои предложения за вечеря днес: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА