Започнете с подготовката на студения бульон: обелете и нарежете на кубчета лука, моркова и целината, натрошете зърната Qualità Oro и ги поставете в тенджера с вода. Кипнете водата и намалете котлона. Оставете да ври на слаб огън около 1 час.
Сварете замразения грах за 4 минути във вряща подсолена вода.
Отцедете го и го оставете настрана, като не забравяте да отделите около 60 г за украса.
Запържете нарязания лук в тиган със зехтин в продължение на 2 минути, след това го изсипете при граха и смесете със сметаната. Може да добавите черпак вряла вода, ако сместа е твърде гъста.
Добавете смляно кафе Qualità Oro към маслото (извадете го от хладилника да омекне за 3 часа) и разбъркайте на ръка, докато сместа стане гладка и еднородна. Охладете и приберете в хладилника.
В тенджера запечете ориза без вода или мазнина, като разбърквате непрекъснато. Когато оризът стане прозрачен, намалете котлона и варете, като добавяте от бульона черпак по черпак, позволявайки на ориза да го поеме
Повтаряйте тази процедура около 18 минути. Оризът трябва да бъде добре сварен и пухкав, след като поеме бульона.
Когато е готов, добавете 4 с.л. кафеено масло и няколко капки зехтин.
За по-кремообразна текстура можете да добавите маскарпоне.